FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šemso Tanković najavio skupštinu SDAH-a za 2. listopada

SISAK, 18. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Stranke demokratske akcijeHrvatske (SDAH) i zastupnik nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru,dr. Šemso Tanković, najavio je danas u Sisku da će na 6. skupštiniSDAH, koja će se održati 2. listopada, svi izaslanici pisanoodgovoriti na pitanje "Jesu li za to da Bošnjaci u Hrvatskoj imajusvoju političku stranku ili ne?", te "Jesu li za to da SDAH nastavisamostalno postojati i djelovati, ili da nađe strateškog partnera ipolitički djeluje zajedno sa njim".
SISAK, 18. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Stranke demokratske akcije Hrvatske (SDAH) i zastupnik nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, dr. Šemso Tanković, najavio je danas u Sisku da će na 6. skupštini SDAH, koja će se održati 2. listopada, svi izaslanici pisano odgovoriti na pitanje "Jesu li za to da Bošnjaci u Hrvatskoj imaju svoju političku stranku ili ne?", te "Jesu li za to da SDAH nastavi samostalno postojati i djelovati, ili da nađe strateškog partnera i politički djeluje zajedno sa njim".

Sudjelujući danas na izbornoj skupštini SDAH grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, Tanković je izjavio kako je "svjestan da SDA u Hrvatskoj nikada neće biti ono što je SDA u Bosni i Hercegovini", ali da ima političku snagu postaviti pitanje o svom opstanku i budućnosti.

Napomenuo je da "dosadašnje rasprave u ograncima diljem Hrvatske govore da SDA kao politička stranka treba Bošnjacima u Hrvatskoj, i da samostalni SDA treba Hrvatskoj".

Predsjednik SDAH-a najavio je i da će na 6. skupštinu SDA Hrvatske doći brojni veleposlanici akreditirani u Hrvatskoj, predstavnici 10-ak hrvatskih političkih stranaka, izaslanstva 20-ak općina i gradova iz BiH, te član predsjedništva BiH i predsjednik SDA Sulejman Tihić".

"Izvršni odbor SDA Hrvatske na prvoj će sjednici razmotriti zaključke nedavnog razgovora s predsjednikom hrvatske Vlade i HDZ-a dr. Ivom Sanaderom, razmotriti parlamentarni status SDAH u Hrvatskom saboru i odlučiti hoće li SDAH promijeniti svoje ponašanje u Hrvatskom saboru"", rekao je dr. Tanković.

Šemso Tanković također je rekao kako su "mladi prioritetna briga SDAH", naglasivši da SDAH "potiče osnivanje informacijsko-edukacijskih centara za mlade". Do sada su "osnovani informacijsko-edukacijski centri u Gunji i Slavonskom Brodu, osniva se centar u Dubrovniku, a u pripremi je osnivanje centara u Sisku i Labinu", dodao je.

Za predsjednika ogranka SDAH-a za grad Sisak i Sisačko-moslavačku županiju izabran je Šaban Kadrić iz Siska, dok je dosadašnji predsjednik ogranka dr. Hašim Smlatić, koji je i prvi zastupnik SDAH i Bošnjaka u Skupštini Sisačko-moslavačke županije, kandidiran za novog predsjednika SDAH. Tu je kandidaturu podupro i sadašnji predsjednik SDAH dr. Tanković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙