FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tanković: Izborna skupština SDAH 2. listopada

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Izborna skupština Stranke demokratskeakcije Hrvatske (SDAH) održat će se 2. listopada u Kongresnoj dvoranizagrebačkog Islamskog centra, najavio je danas na konferenciji zanovinare predsjednik te stranke Šemso Tanković.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Izborna skupština Stranke demokratske akcije Hrvatske (SDAH) održat će se 2. listopada u Kongresnoj dvorani zagrebačkog Islamskog centra, najavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik te stranke Šemso Tanković.

Istaknuo je da će vijećnici, među ostalim, odlučivati i o mogućnosti prestanka daljnjeg rada, o mogućnosti odabira strateškog partnera ili daljnjem nastavku rada po sadašnjim načelima. Jedno od pitanja o kojima će se odlučivati na skupštini je treba li SDAH nastaviti rad kao politička stranka. A bude li odgovor potvrdan, vijećnici će također odlučivati treba li SDAH nastaviti daljni rad kao samostalna stranka ili se vezati uz neku drugu i koju stranku kao strateškog partnera.

Tanković je rekao da ne strahuje od rezultata tog izjašnjavanja vijećnika o budućnosti stranke i vjeruje da neće biti promjena, no da želi ispitati odnos snaga u stranci.

Na skupštini se očekuje veći broj kandidata za gotovo sve stranačke funkcije, rekao je Tanković te naveo da se, osim njega, za čelno mjesto stranke kandidiraju i Hašim Smlatić iz Sisačko-moslavačke županije i Ahmed Makota iz Istarske županije.

Tanković je, govoreći o ostvarenom u proteklom razdoblju, među najvećim uspjesima označio što je SDAH postao parlamentarnom strankom, značajan rezultat postignut na lokalnim izborima, koaliranje s brojnim "velikim" strankama (osim HSP-a), dobru suradnju s premijerom Sanaderom i njegovom vladom, jednoglasno prihvaćanje rezolucije o Srebrenici koju su predložili u Hrvatskom saboru, zatim što su kandidirali Stjepana Mesića za predsjednika Republike koji je i pobijedio, financijski stabilizirali stranku i drugo.

Neuspjeh je slab rad stranke u mnogim sredinama i gradovima, te problem preregistracije muslimana koji se zbog bojazni od gubitka stečenih prava ne žele preregistrirati u Bošnjake, pa bošnjačka zajednica nema snagu koju bi objektivno mogla imati, rekao je Tanković.

Iako je SDAH parlamentarna stranka od konca 2003., Tanković kaže da to predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks baš i ne priznaju, jer ga ne pozivaju na sastanke s čelnicima parlamentarnih stranaka, ali, kako ističe, još bivši predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić potvrdio je da imaju taj status.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙