FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koizumi se i dalje planira povući 2006. godine

TOKIO, 12. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Japanski premijer JunichiroKoizumi u ponedjeljak je izjavio kako i dalje ima namjeru odstupiti smjesta premijera u rujnu 2006., kada istekne njegov mandatpredsjednika Liberalne demokratske stranke (LPD), unatoč tomu što jestranka premoćno pobijedila na nedjeljnim parlamentarnim izborima.
TOKIO, 12. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Japanski premijer Junichiro Koizumi u ponedjeljak je izjavio kako i dalje ima namjeru odstupiti s mjesta premijera u rujnu 2006., kada istekne njegov mandat predsjednika Liberalne demokratske stranke (LPD), unatoč tomu što je stranka premoćno pobijedila na nedjeljnim parlamentarnim izborima.

"Već sam kazao kako ne namjeravam ostati na mjestu predsjednika stranke i istodobno obavljati dužnost premijera (nakon rujna 2006.) i nisam promijenio mišljenje", rekao je Koizumi na konferenciji za novinare.

Koizumijev LDP osvojio je 296 od 480 mjesta u parlamentu. Prvi je put u posljednjih 15 godina ta stranka osvojila većinu u donjem domu parlamentu.

Premijer je novinarima također rekao da će sastav sadašnje vlade ostati isti do posebne sjednice parlamenta koja bi se trebala održati 22. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙