FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonske oporbene stranke na prosvjedu zatražile ostavku vlade

SKOPJE, 15. rujna 2005. (Hina) - Udružene oporbene stranke uMakedoniji u četvrtak navečer održale su u Skopju veliki prosvjedniskup na kojem su zahtijevale ostavku Vlade i raspisivanjeprijevremenih izbora.
SKOPJE, 15. rujna 2005. (Hina) - Udružene oporbene stranke u Makedoniji u četvrtak navečer održale su u Skopju veliki prosvjedni skup na kojem su zahtijevale ostavku Vlade i raspisivanje prijevremenih izbora.

Čelnici udružene oporbe koju je predvodila VMRO-DPMNE na velikom prosvjednom skupu održanom ispred zgrade Vlade podsjetili su na mnoga neostvarena obećanja koja su davale stranke vladajuće koalicije, osobito Socijaldemokratski savez kada je prije tri godine došao na vlast.

"Ova vlast", naglasio je predsjednik VMRO-DPMNE Nikola Gruevski, "nije sposobna vladati i treba što prije otići, jer je državu dovela u gospodarski kolaps, a građane do krajnjeg siromaštva".

"Industrijska proizvodnja i zaposlenost neprestano opadaju, povećava se kriminal i korupcija, ne poštuju se zakoni, a reforme nisu ni počele iako ih Vlada stalno najavljuje", rekao je.

Na zboru na kojemu je sudjelovalo više tisuća ljudi zatražena je ostavka Vlade i raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙