FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP je za usklađenu strategiju razvoja dalmatinskih županije

ŠIBENIK, 17. rujna 2005. (Hina) - Saborski zastupnik Hrvatske strankeprava (HSP) Tonči Tadić izjavio je danas u Šibeniku da se HSP zauzimase za koordiniranu i usklađenu razvojnu strategiju Šibensko-kninske,Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, teza njihov zajednički nastup prema europskim fondovima.
ŠIBENIK, 17. rujna 2005. (Hina) - Saborski zastupnik Hrvatske stranke prava (HSP) Tonči Tadić izjavio je danas u Šibeniku da se HSP zauzima se za koordiniranu i usklađenu razvojnu strategiju Šibensko-kninske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, te za njihov zajednički nastup prema europskim fondovima.

Tiskovnoj konferenciji prethodila je redovita sjednica koordinacije županijskih organizacija HSP-a četiriju dalmatinskih županija, kojoj su nazočila i sva četiri HSP-ova podžupana.

Stranačka koordinacija HSP-a u četiri dalmatinske županije zaključila je kako svaka županija mora utvrditi svoju razvojnu strategiju, formirati razvojnu agenciju i euro tim, a potom te aktivnosti koordinirati na razini Dalmacije.

"HSP nije za regionalizam niti za bilo kakav novi ustroj i prekrajanje županijskih granica. Nas zanima kako s postojećim ustrojem, koordinirajući aktivnosti pojedinih županija, riješiti razvojne probleme u oblasti prometa, ribarstva, poljoprivrede, turizma, zdravstva, visokog školstva, razvitka obalnog i otočnog pojasa", istaknuo je saborski zastupnik Tadić.

Ocijenio je da "zajednički valja raditi i na pripremi projekata za europske razvojne fondove, jer su dalmatinske županije pojedinačno preslabe i predstavljaju konkurenciju jedna drugoj".

Podsjetio je kako područje Dalmacije - s 900.000 stanovnika, četiri nacionalna parka, četiri luke od nacionalnog interesa, tri sveučilišta i četiri UNESCO-va lokaliteta - ima šansu velikog gospodarskog razvoja.

"Dosadašnja razvojna politika nije dala rezultate ni u gospodarskim ni u ljudskim potencijalima. Nedopustivo je da na području Dalmacije bruto društveni proizvod po stanovniku danas ne iznosi ni 40 posto od europskog prosjeka", naglasio je saborski zastupnik HSP-a Tonči Tadić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙