FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovačka županija: HDZ, DC i HSP koaliraju s HSLS-om

DUBROVNIK, 5. rujna 2005. (Hina) - Čelnici županijskih organizacijaHDZ-a Frano Matušić, HSP-a Željko Kulišić i DC-a Nikola Obuljen uponedjeljak su u Dubrovniku s čelnikom županijskog HSLS-a NikomKapovićem potpisali koalicijski sporazum o suradnji stranaka uSkupštini Dubrovačko-neretvanske županije.
DUBROVNIK, 5. rujna 2005. (Hina) - Čelnici županijskih organizacija HDZ-a Frano Matušić, HSP-a Željko Kulišić i DC-a Nikola Obuljen u ponedjeljak su u Dubrovniku s čelnikom županijskog HSLS-a Nikom Kapovićem potpisali koalicijski sporazum o suradnji stranaka u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije.

Tim se sporazumom mijenja omjer snaga u Županiji u kojoj je vlast do sada obnašala koalicija HDZ-a, DC-a, HSP-a te Nezavisna lista Stipe Gabrića Jambe. Od sada bi HSLS, koji je na prošlim izborima bio u koaliciji predvođenoj SDP-om, u županijskoj vlasti zamijenio Jambinu listu.

Tako bi župan trebao ostati Ivo Miletić iz HDZ-a i dožupan Željko Kulišić iz HSP-a, a drugi dožupan bio bi Nedjeljko Lipanović iz HSLS-a umjesto Mire Buconić s Jambine liste. Predsjednik Skupštine trebao bi ostati Nikola Obuljen iz DC-a.

Svi potpisnici koalicijskog sporazuma izrazili su zadovoljstvo i najavili početak kvalitetna rada u Skupštini, za koju je nova sjednica najavljena idući tjedan.

Inače na prošlim izborima 14 mjesta je osvojila koalicija HDZ - DC, koalicija SDP - HSS - HNS - LS - HSLS 16, četiri HSP i sedam Nezavisna lista Stipe Gabrića Jambe.

Nakon izbora koalicija HDZ-a i DC-a koalirala je s HSP-om i Jambinom listom pa je u Skupštini od ukupno 41 osigurala 25 mjesta.

U novom omjeru snaga (s HSLS-om, a bez Jambe) županijska bi vlast imala većinu od 21 vijećnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙