FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP za uvođenje jedinstvene tarifne zone ZET-a

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Klub zagrebačkih gradskih zastupnikaHrvatske stranke prava (HSP) založio se danas da se u Zagrebu uvedejedinstvena tarifna zona ZET-a, umjesto "zona koje Zagrepčane dijelena građane prvog, drugog i trećeg reda".
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Klub zagrebačkih gradskih zastupnika Hrvatske stranke prava (HSP) založio se danas da se u Zagrebu uvede jedinstvena tarifna zona ZET-a, umjesto "zona koje Zagrepčane dijele na građane prvog, drugog i trećeg reda".

Svi građani imaju iste obveze, plaćaju porez, pa trebaju imati i jednaka prava na javni prijevoz, rekao je potpredsjednik zagrebačke gradske Skupštine i Kluba gradskih zastupnika HSP-a Miroslav Rožić na konferenciji za novinare.

"Doista je nevjerojatno da prava i obveze građana određuje odluka Radničkog savjeta ZET-a iz 1983. o tzv. elipsi, odnosno zonama", rekao je Rožić i dodao da niti u jednom europskom gradu ne postoji takva praksa.

Osvrnuvši se na rad Skupštine i njezine predsjednice Tatjane Holjevac Rožić je rekao da se prvi put dogodilo da predsjednica Skupštine imenuje tri savjetnika, a "šlag" je na to da su to sve novozaposleni ljudi.

"Među 40-tak zaposlenih u skupštinskim službama Holjevac nije mogla naći nikoga tko bi korektno obavljao savjetničke poslove", primijetio je Rožić. Holjevac je kritizirao i što još uvijek nije odredila "kalendar" održavanja sjednica Skupštine, pa zastupnici koji za taj posao ne dobivaju plaću kao što dobiva predsjednica Skupštine ne mogu planirati vrijeme i posao.

Rekao je kako je HSP kritizirao Holjevac i što je uz službeni automobil i vozača tražila i dobila i privatni automobil te da je ona na to odgovorila da to "govore ljudi koji nisu radili u privredi, pa ne znaju organizirati posao".

Gradski zastupnik HSP-a Pero Kovačević rekao je kako Poglavarstvo osniva povjerenstva, odnosno komisije u koje imenuje gradske zastupnike iz vladajućih stranaka, poglavito SDP-a te da je to očiti primjer sukoba interesa. Najavio je da će HSP kod najavljene izmjene Statuta tražiti da se unese stavka da gradski zastupnici ne mogu biti članovi povjerenstva koje imenuje Poglavarstvo. Podsjetio je da Poglavarstvo od 1993. pa do danas još uvijek ima privremeni poslovnik o radu.

Na novinarski upit da prokomentira HNS-ovu inicijativu za osnivanjem antikorupcijskog Povjerenstva u Skupštini, Rožić se pozvao na Churchilovu izjavu - kad ne želite riješiti neki problem, onda osnujte komisiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙