FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: Liburnia nastavak privatizacijskih promašaja svih vladajućih garnitura

SPLIT, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić izjavioje danas u Splitu kako odgovornost za mnoge nepravilnosti u postupkuprivatizacije, ne snosi samo Vlada premijera Ive Sanadera, nego i oneza mandata Ivice Račana i Zlatka Mateše.
SPLIT, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić izjavio je danas u Splitu kako odgovornost za mnoge nepravilnosti u postupku privatizacije, ne snosi samo Vlada premijera Ive Sanadera, nego i one za mandata Ivice Račana i Zlatka Mateše.

Govoreći na konferenciji za novinare o slučaju opatijskih Liburnia Riviera hotela, Đapić je rekao kako je Sanaderova Vlada odgovorna utoliko što u dvije godine obnašanja vlasti nije imala političke snage i volje za promjenu štetnog modela po kojemu se provodi privatizacijski postupak u Hrvatskoj.

"Ako Vlada po istom modelu nastavi privatizaciju preostalog nacionalnog bogatstva, onda nas čekaju teški dani", izjavio je Đapić, dodavši kako je slučaj Liburnia Riviere samo nastavak privatizacijskih promašaja svih dosadašnjih vladajućih garnitura.

Predsjednik HSP-a danas je najavio da će svi članovi Hrvatske demokratske republikanske stranke (HDRS) prijeći u HSP, što je, kako je dodao, posebno važno u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje je HDRS u koaliciji s HČSP-om ostvario dobre izborne rezultate te ima vijećnike u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini.

Predsjednik HDRS-a Dražen Budimir rekao je da će se HDRS ugasiti za mjesec dana, budući da su svi njegovi članovi ocijenili da je HSP jedina opcija koja može formirati i okrupniti desni politički centar.

Govoreći o krizi vlasti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Đapić je ustvrdio da HDZ koji je u sukobu s koalicijskim partnerima HSP-om i nezavisnom listom Stipe Gabrića-Jamba, mora shvatiti da nema ekskluzivno pravo kreiranja politike u županijskoj vlasti.

HSP ne želi sudjelovati u prelamanju odnosa unutar HDZ-a, kao što ne želi biti ni u klinču između HDZ-a i Jamba, dodao je.

Na konferenciji za novinare u Splitu bili su i čelnici HSP-a iz četiriju dalmatinskih županija koji su se prethodno sastali s predsjednikom HSP-a, kako bi se dogovorili o početku priprema za, kako je rekao Đapić, vrlo skore parlamentarne izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙