FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP za preispitivanje strategije nacionalne sigurnosti

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) uputila jezahtjev saborskom Odboru za unutarnju politku i nacionalnu sigurnostza sazivanjem tematske sjednice zbog preispitivanja strategije obranei nacionalne sigurnosti ocijenivši da je nakon nedavne pljačke uzagrebačkoj poslovnici Fine te drugih događaja puno razloga za takavzahtjev.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) uputila je zahtjev saborskom Odboru za unutarnju politku i nacionalnu sigurnost za sazivanjem tematske sjednice zbog preispitivanja strategije obrane i nacionalne sigurnosti ocijenivši da je nakon nedavne pljačke u zagrebačkoj poslovnici Fine te drugih događaja puno razloga za takav zahtjev.

HSP-ov saborski zastupnik Pero Kovačević na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da je "neugodno iznenađen jučerašnjom sjednicom Vijeća za nacionalnu sigurnost koje se i dalje bavi Akcijskim planom i uhićenjem generala Gotovine te slučajem Petrač, umjesto da konačno shvati da ima obvezu osigurati sigurnost običnih ljudi i njihovih materijalnih dobara".

Kovačević je ocijenio da se nakon nedavne pljačke Fine u građane uvukao strah te da nemaju povjerenja u obavještajnu zajednicu i policiju koja, po njegovim riječima, gubi bitku s organiziranim kriminalom.

Vlada se ne bavi uzrokom, već posljedicama, rekao je Kovačević istaknuvši da je visoka razina opće sigurnosti izuzetno važna i za turizam.

Također je ocijenio da u Hrvatskoj trenutno postoji hiperprodukcija raznih sigurnosnih strategija koje ostaju mrtvo slovo na papiru jer za njih nisu osigurane snage ni sredstva, te da ih je potrebno mijenjati u skladu s novim okolnostima.

Ako saborski Odbor ne prihvati HSP-ov zahtjev, mi ćemo s našom jedinstvenom strategijom izaći u javnost, rekao je Kovačević.

HSP-ov zastupnik Vlado Jukić rekao je kako je očekivao da će Vlada, sukladno Zakonu o obrani, uputiti Saboru izvješće o stanju u Oružanim snagama te je podsjetio da je na zadnjoj saborskoj raspravi zaključeno kako je stanje u OSRH nezadovoljavajuće. Nakon toga nije mnogo učinjeno, ocijenio je Jukić.

Dodao je da i u drugim područjima Vlada također izbjegava svoju zakonsku obvezu izvješćivanja Sabora, poput primjerice izvješća o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙