FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Oslobođenje": Vasiljkovićeve postrojbe počinile su zločine i u BiH

SARAJEVO,17. rujna(Hina) - Dragan Vasiljković, poznatiji pod nadimkomkapetan Dragan, koji je osumnjičen da je počinio ratne zločine uHrvatskoj, sudjelovao je i u ratnim operacijama na području Bosne iHercegovine, prenosi u subotu sarajevsko "Oslobođenje".
SARAJEVO,17. rujna(Hina) - Dragan Vasiljković, poznatiji pod nadimkom kapetan Dragan, koji je osumnjičen da je počinio ratne zločine u Hrvatskoj, sudjelovao je i u ratnim operacijama na području Bosne i Hercegovine, prenosi u subotu sarajevsko "Oslobođenje".

Citirajući neimenovani izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, ovaj list navodi kako je Vasiljković bio zapovjednik paravojnih snaga poslanih iz Srbije koje su u svibnju i lipnju 1992. godine počinile zločine nad Bošnjacima u Zvorniku u istočnoj Bosni.

"Konkretno, Vasiljković je vodio akciju u selu Glumine gdje su kasnije u jednoj masovnoj grobnici pronađeni posmrtni ostaci 274 osobe", kazao je ovaj izvor.

Vasiljković je navodno u BiH upućen na temelju odluke Zorana Sokolovića koji je 1992. godine u Srbiji bio ministar unutarnjih poslova.

Postrojbe pod njegovim zapovjedništvom ostale su u BiH do sredine srpnja 1992. godine, a Vasiljković nakon toga odlazi u Zrenjanin te potom u Australiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙