FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promaknuća u Oružanim snagama u prigodi Dana mornarice

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - U prigodi 18. rujna, Dana Hrvatskeratne mornarice, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanihsnaga Stjepan Mesić donio je odluke o dodjeli činova, o izvanrednom iredovnom promaknuću te pohvalama za 40 pripadnica i pripadnikaOružanih snaga Republike Hrvatske, priopćeno je danas iz Vojnogkabineta predsjednika Republike.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - U prigodi 18. rujna, Dana Hrvatske ratne mornarice, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić donio je odluke o dodjeli činova, o izvanrednom i redovnom promaknuću te pohvalama za 40 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćeno je danas iz Vojnog kabineta predsjednika Republike.

Kontraadmiral Zdravko Kardum izvanredno je promaknut u čin viceadmirala te pohvaljen od strane vrhovnog zapovjednika za uspješno zapovijedanje postrojbama Oružaih snaga RH, ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju zadaća te zalaganje u obnašanju službe.

Kapetan bojnog broda Ante Urlić redovno je promaknut u čin komodora.

Redovno su promaknuti: pet kapetana fregate u čin kapetana bojnog broda, dva kapetana korvete u čin kapetana fregate, deset poručnika bojnog broda u čin kapetana korvete, sedam satnika u čin bojnika, jedan poručnik fregate u čin poručnika bojnog broda, tri natoporučnika u čin satnika te tri poručnika u čin natporučnika.

Tri su natporučnika izvanredno promaknuti u čin satnika.

Dodijeljena su dva čina poručnika korvete.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić također je, a na prijedlog ministra obrane na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, u čin general bojnika izvanredno promaknuo brigadne generale Viktora Koprivnjaka i Matu Obradovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙