FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Građanski list" o slučaju Dragana Vasiljkovića

Dragan Vasiljković, poznat i kao"kapetan Dragan", trenutno nema status osumnjičenika pred tim sudom.
Novi Sad,13. rujna(Hina) - Florence Hartmann, glasnogovornica Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu, izjavila je u utorak za novosadski "Građanski list" da Dragan Vasiljković, poznat i kao "kapetan Dragan", trenutno nema status osumnjičenika pred tim sudom.

"On je ranije imao status osumnjičenog i to je znao kad je došao svjedočiti. Vasiljković je bio pod istragom, ali je tužiteljstvo odustalo od toga jer nije imalo vremena završiti istragu zbog skraćenja mandata", kazala je Hartman. Dodala je da ime Dragana Vasiljkovića nije bilo na "listi prioriteta" Haškog tribunala, a nije željela reći za koje je zločine bio osumnjičen.

"Građanski list" podsjeća da je australski ministar pravde Ellison zatražio od Federalne policije da pokrene istragu o slučaju Vasiljkovića, i prenosi izjavu dužnosnice za javne poslove australske federalne policije Joanne White da je policija kontaktirala sa sudom u Haagu kako bi utvrdila informacije na osnovi kojih će odlučiti o daljim koracima koje će poduzeti protiv Vasiljkovića.

"Federalna policija zasad nije pokrenula predmet gospodina Vasiljkovića. Kada su u pitanju ratni zločini počinjeni na prostoru bivše SFR Jugoslavije, uobičajeno je da nam Haški sud upućuje zahtjeve o istrazi. Dosad se to nije dogodilo za ovaj slučaj", kazala je White i, kako piše list, dodala da ni hrvatska vlada još uvijek nije uputila nikakav službeni zahtjev za izručenje kapetana Dragana niti su učinjeni bilo kakvi kontakti u vezi s tim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙