FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NO TLM: Rok za preuzimanje radnika Promala 1. listopada?

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Nadzorni odbor Tvornice lakih metala(TLM) predložit će tvrtki Viator&Vektor da se preuzimanje radnikatransportne jedinice Promal prolongira s 1. rujna, kako je navedeno uUgovoru, na 1. listopada, a istodobno će u iduća dva tjedna bitinastavljeni pregovori o sporazumnom raskidu ugovora o kupovini togtranportnog dijela TLM-a te trogodišnjeg ugovora o ekskluzivnom pravuprijevoza robe za TLM.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Nadzorni odbor Tvornice lakih metala (TLM) predložit će tvrtki Viator&Vektor da se preuzimanje radnika transportne jedinice Promal prolongira s 1. rujna, kako je navedeno u Ugovoru, na 1. listopada, a istodobno će u iduća dva tjedna biti nastavljeni pregovori o sporazumnom raskidu ugovora o kupovini tog tranportnog dijela TLM-a te trogodišnjeg ugovora o ekskluzivnom pravu prijevoza robe za TLM.

Zaključak je to s današnje sjednice Nadzornog odbora TLM-a, doznaje se iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Radnici transportne jedinice Promal Tvornice lakih metala (TLM), njih 58, neće ostati bez posla i bit će zbrinuti, a radna mjesta bit će im osigurana u TLM-u u slučaju sporazumnog raskida ugovora između TLM-a i Viator&Vektora, zaključio je NO navode iz Ministarstva.

Uprava TLM-a i radnici opetovali su jučer kako se zbog neodjavljivanja radnika odnosno prijave drugom poslodavcu krše zakonski propisi, pa novčanim kaznama podliježu i pravna i odgovorne osobe.

Predstavnici Uprave TLM-a početkom ovog tjedna službeno su izvijestili Upravu poduzeća Viator&Vektor Zagreb o odluci NO TLM-a da se Viator&Vektoru predloži sporazumni raskid ugovora o kupovini nekretnina i vozila transportne jedinice TLM-a te ugovora o poslovnoj suradnji u prijevozničkoj djelatnosti.

Ugovori su sklopljeni nakon provedenog natječaja sredinom kolovoza ove godine, a prodaja transportnog dijela TLM-a za 1,6 milijuna kuna zagrebačkoj tvrtki Viator&Vektor, koja je dio slovenske istoimene tvrtke, kao i sklapanje ugovora o poslovnoj suradnji, izazvali su reakciju dalmatinskih prijevoznika koji su svojim vozilima blokirali prilaze TLM-u, tvrdeći da im je ugovorima TLM-a s Viator&Vektorom ugrožena egzistencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙