FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati protiv prosvjeda prijevoznika, od Vlade traže deblokiranje ulaza u TLM

ŠIBENIK, , 2. rujna 2005. (Hina) - Sve četiri sindikalne podružnice ušibenskom TLM-u uputile su danas otvoreno pismo premijeru Ivi Sanaderuu kojem traže da se brzo oslobodi, zbog prosvjeda prijevoznikablokirani ulaz u TLM i omogući dovoz sirovina i otprema gotove robe.
ŠIBENIK, , 2. rujna 2005. (Hina) - Sve četiri sindikalne podružnice u šibenskom TLM-u uputile su danas otvoreno pismo premijeru Ivi Sanaderu u kojem traže da se brzo oslobodi, zbog prosvjeda prijevoznika blokirani ulaz u TLM i omogući dovoz sirovina i otprema gotove robe.

Sindikati od premijera traže da "pravna država procesuira i kazni sve one koji su iz bilo kojih razloga neovlašteno spriječili normalno pravo na rad radnicima TLM-a i učinili ogromnu štetu tvornici".

Od hrvatske Vlade zahtijevaju da se odmah očituje je li prodaja "Transporta" provedena regularno i u skladu sa zakonom.

"Kako je svaki sat rada u TLM-u izuzetno važan preduvjet izlaska iz krize, očekujemo da Vlada našim zahtjevima udovolji do 5. rujna u 7 sati. U protivnom na konferenciji za novinare najavit ćemo daljnje sindikalne aktivnosti", stoji na kraju Otvorenog pisma hrvatskom premijeru.

U izjavi za Županijski radio Šibenik, predsjednik Uprave TLM-a Ivo Koštan kazao je da zbog blokade ulaza u tvornicu, jučer i danas nije isporučena roba u vrijednosti sedam milijuna eura, što po njegovim riječima, može imati nesagledive posljedice za budućnost šibenskog alumijaša, pa čak može značiti i početak stečaja.

Nezadovoljni ugovorom kojim je Viator Vektor od danas i službeno postao vlasnikom Transpora, tridesetak prijevoznika jutros je kamionima blokiralo ulaz u TLM.

Predstavnik Koordinacije udruga cestovnih prijevoznika Hrvatske, Ivan Knezović, pozvao je prijevoznike, da u ponedjeljak, 5. rujna stupe u opći štrajk, ako se Vlada do tog vremena ne očituje i ne donese odluku o poništenju natječaja o prodaji Transporta slovenskoj tvrtki Viator Vektor.

(Hina) xžpod ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙