FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TLM: blokadu najavljuju i radnici Transporta

ŠIBENIK, 15. rujna 2005. (Hina) - Nadzorni odbor Tvornice lakih metala(TLM) na današnjoj dopisnoj sjednici nije dao suglasnost Upravitvornice da se rok za preuzimanje radnika transportne jedinice Promals 1. rujna, kako je naznačeno u ugovoru s "Viator&Vektorom" Zagreb,produži na 1. listopada, ali nije podržao ni radnike da se danasodjave u TLM-u kako bi ih Viator&Vektor prijavio kao svojezaposlenike.
ŠIBENIK, 15. rujna 2005. (Hina) - Nadzorni odbor Tvornice lakih metala (TLM) na današnjoj dopisnoj sjednici nije dao suglasnost Upravi tvornice da se rok za preuzimanje radnika transportne jedinice Promal s 1. rujna, kako je naznačeno u ugovoru s "Viator&Vektorom" Zagreb, produži na 1. listopada, ali nije podržao ni radnike da se danas odjave u TLM-u kako bi ih Viator&Vektor prijavio kao svoje zaposlenike.

Uprava TLM-a zbog toga je zatražila žurnu sjednicu Nadzornog odbora koja će, kako se doznaje u šibenskom aluminijašu, biti održana sutra u Zagrebu.

Radnicima Transporta koji su, nakon prodaje te poslovne jedinice "Viator&Vektoru", sa tom tvrtkom potpisali ugovore o radu, danas je istekao rok za prijavu za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Oni traže poštivanje potpisanog ugovora sa "Viator&Vektorom" i danas su bili spremni blokirati ulaze u šibensku tvornicu.

Od te su odluke odustali nakon razgovora s direktorom "Viator&Vektora" Zagreb Ivicom Vidakovićem, koji se danas sastao s pedesetak radnika Promala i obećao im da neće ostati bez plaće bez obzira na daljnji razvoj situacije.

Kako se doznaje u TLM-u, Uprava tvornice je upozorila je danas Nadzorni odbor da se zbog neodjavljivanja radnika krše zakonski propisi, pa novčanim kaznama podliježu i pravna i odgovorne osobe.

Predsjednik Uprave TLM-a nije želio prije sutrašnje sjednice komentirati današnju odluku Nadzornog odbora.

Nakon prosvjeda udruga cestovnih prijevoznika Hrvatske i blokade ulaza u šibensku tvornicu, Nadzorni odbor TLM-a zadužio je u petak, 9. rujna, Upravu TLM-a da sporazumno s "Viator Vektorom" raskine ugovore o prodaji TLM-ove transportne jedinice, te o trogodišnjem ekskluzivnom pravu prijevoza robe za TLM.

U svom današnjem priopćenju za javnost, Koordinacija udruga cestovnih prijevoznika Hrvatske, tvrdi da Uprava TLM-a na poštuje odluke nadzornog odbora i dopušta da "Viator&Vektor" obavlja poslove unutar TLM-a.

Prijevoznici su danas ponovili svoj zahtjev da se osnuje istražno povjerenstvo koje će ispitati sve nepravilnosti u vezi s privatizacijom Transporta, ističući da će u tomu ustrajati.

(Hina) zpod yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙