FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NO TLM odlučio o sporazumnom raskidu ugovora

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Nadzorni odbor (NO) šibenske Tvornicelakih metala (TLM) jednoglasno je danas odlučio da se sporazumnoraskinu dva ugovora sklopljena sa tvrtkom Viator&Vektor Zagreb okupovini nekretnina i vozila transportne jedinice TLM-a te otrogodišnjoj poslovnoj suradnji u prijevozničkoj djelatnosti,izvijestilo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Nadzorni odbor (NO) šibenske Tvornice lakih metala (TLM) jednoglasno je danas odlučio da se sporazumno raskinu dva ugovora sklopljena sa tvrtkom Viator&Vektor Zagreb o kupovini nekretnina i vozila transportne jedinice TLM-a te o trogodišnjoj poslovnoj suradnji u prijevozničkoj djelatnosti, izvijestilo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Nadzorni je odbor ujedno odlučio da će se raspisati novi natječaj za prodaju transportne jedinice TLM-a.

Odlukom o raskidu ugovora Nadzorni je odbor sa današnje sjednice dao nalog Upravnom odboru TLM-a da s tvrtkom Viator&Vektor sporazumno raskine ta dva ugovora.

Sukladno razgovorima koje je posljednjih dana vodio predsjednik NO TLM-a Petar Tolić s vodstvom Viator&Vektora, očekuje se da će druga strana s razumijevanjem prihvatiti tu odluku Nadzornog odbora te da sukladno tome neće biti isplate štete zbog raskidanja ugovora.

Ova je odluka donesena, ističe Tolić, u cilju potpune normalizacije poslovanja TLM-a i osiguranja transporta sirovina i proizvoda.

NO je također danas odlučio da se raspiše novi natječaj, u čijoj će izradi sudjelovati stručne službe Ministarstva, te Hrvatskog fonda za privatizaciju. Novi natječaj trebao bi biti izrađen kroz 15 dana, navodi se u priopćenju.

U izjavi za Hinu Tolić je najavio da će Uprava TLM-a već sljedeći tjedan, najvjerojatnije u ponedjeljak, kontaktirati predstavnike Viator&Vektora kako bi se našlo rješenje za sporazumni raskid oba ugovora, ta da ima naznaka da je i ta tvrtka sklona sporazumnom raskidu ugovora.

Ti su ugovori sklopljeni sredinom kolovoza ove godine, a prodaja transportnog dijela TLM-a za 1,6 milijuna kuna zagrebačkoj tvrtki Viator&Vektor, koja je dio slovenske istoimene tvrtke, kao i sklapanje ugovora o poslovnoj suradnji, izazvali su prosvjede i blokadu TLM-a od strane dalmatinskih prijevoznika koji tvrde da im je time ugrožena egzistencija.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙