FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prestanak blokade TLM-a, slijede pregovori s Vladom

ŠIBENIK, 4. rujna 2005. (Hina) - Koordinacija udruga cestovnih prijevoznika i predstavnici ostalih prijevozničkih tvrtaka odlučilisu danas na sastanku održanom ispred Tvornice lakih metala (TLM) dadeblokiraju ulaze u tvornicu i da s devedesetak kamiona, koliko ihtrenutačno ima u šibenskom predjelu Ražine, prevezu robu koja u TLM-učeka na otpremu.
ŠIBENIK, 4. rujna 2005. (Hina) - Koordinacija udruga cestovnih prijevoznika i predstavnici ostalih prijevozničkih tvrtaka odlučili su danas na sastanku održanom ispred Tvornice lakih metala (TLM) da deblokiraju ulaze u tvornicu i da s devedesetak kamiona, koliko ih trenutačno ima u šibenskom predjelu Ražine, prevezu robu koja u TLM-u čeka na otpremu.

Kako je za Hinu izjavio Ivo Knezović, predstavnik Koordinacije udruga, takva odluka donesena je prije svega zbog 1700 radnika TLM-a koji, kazao je, "jedu isti kruh kao i hrvatski prijevoznici".

Knezović je dodao da će sutra početi razgovori s predstavnicima Ministarstva gospodarstva i Vlade, pa se zasad odgađa i opći štrajk hrvatskih prijevoznika koji je bio najavljen za sutra, 5. rujna.

Blokada ulaza u šibensku tvornicu počela je u srijedu, 31. kolovoza, u večernjim satima čime su prijevoznici reagirali na prodaju TLM-ova "Transporta" slovenskoj tvrtki "Viator-Vektor", koja je 1. rujna trebala i formalno preuzeti tu poslovnu jedinicu.

U svojim zahtjevima prijevoznici traže poništenje ugovora o prodaji, kao i ugovora o poslovnoj suradnji kojim Slovenci dobivaju ekskluzivno pravo trogodišnjeg prijevoza robe za TLM.

Na jučerašnjem sastanku u Vladi predstavnici Ministarstva gospodarstva, te nadzornog odbora i uprave TLM-a donijeli su odluku o stavljanju moratorija na oba ugovora i o ponovnom razmatranju svih spornih odluka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙