FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren kongres CSU-a u Nuernbergu

BERLIN, 2. rujna 2005. (Hina) - Pozivom na zajedničku pobjedu ižestokim napadima na sadašnju Socijaldemokratsku zelenu vladudemokršćanska kandidatkinja za funkciju kancelarke Angela Merkel injezin domaćin Edmund Stoiber otvorili su u petak stranački kongresKršćansko-socijalne unije (CSU) u Nuenbergu.
BERLIN, 2. rujna 2005. (Hina) - Pozivom na zajedničku pobjedu i žestokim napadima na sadašnju Socijaldemokratsku zelenu vladu demokršćanska kandidatkinja za funkciju kancelarke Angela Merkel i njezin domaćin Edmund Stoiber otvorili su u petak stranački kongres Kršćansko-socijalne unije (CSU) u Nuenbergu.

"Vrijeme je za promjene, Gerd mora otići", poručila je predsjednica Kršćanskodemokratske unije (CDU) Angela Merkel. Ona je za nagomilane gospodarsko-socijalne probleme u Njemačkoj okrivili sadašnju socijaldemokratsku zelenu vladu Gerharda Schroedera. "Njemačka zaslužuje bolju vladu", zaključila je Merkel uz burnu podršku okupljenih poslanika kongeresa.

Predsjednik CSU Stoiber u prvi je plan istaknuo prijateljske odnose između CDU-a i CSU-a. Procjenjuje se da je s tim u svezi i govor Angele Merkel najavljen kao najvažniji događaj prvog dana kongresa.

Posljednjih nekoliko dana Stoiber se našao na udaru unutarstranačkih kritika zbog navodne nedovoljne podrške Angeli Merkel.

Kao gesta približavanja dviju stranaka u Nuernberg je doputovao i novi financijski stručnjak CDU-a Kirchof kako bi predstavio svoj sporni porezni sistem.

Kao strani gosti na kongresu CSU-a borave i hrvatski premijer Ivo Sanader i austrijski premijer Wolfgang Schuessel.

Kongres CSU-a završava sutra izborom predsjedništva stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙