FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown: RS bi mogla završiti kao izolirani dio Cipra

BANJA LUKA, 20. kolovoza 2005. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodnezajednice u BiH Paddy Ashdown upozorio je rukovodstvo Srpskedemokratske stranke (SDS) da će, ukoliko se ne naprave pomaci i'omekšaju' stajališta o reformi policije BiH u Mostaru, Europska unijarazmotriti mogućnost da dio BiH primi u svoje članstvo (bez RepublikeSrpske), a nije isključena ni zabrana SDS-a kao i smjena dužnosnikaove stranke, prenose banjalučke 'Nezavisne novine' od subote.
BANJA LUKA, 20. kolovoza 2005. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown upozorio je rukovodstvo Srpske demokratske stranke (SDS) da će, ukoliko se ne naprave pomaci i 'omekšaju' stajališta o reformi policije BiH u Mostaru, Europska unija razmotriti mogućnost da dio BiH primi u svoje članstvo (bez Republike Srpske), a nije isključena ni zabrana SDS-a kao i smjena dužnosnika ove stranke, prenose banjalučke 'Nezavisne novine' od subote.

Ashdown je ovakvo upozorenje iznio na sastanku koji je održan u četvrtak navečer u hotelu "Termag" na Jahorini, koji je sazvao predsjednik SDS i RS Dragan Čavić, a na kojem su sudjelovali i premijer RS Pero Bukejlović, predsjednik Parlamenta RS Dušan Stojičić i član Predsjedništva BiH Borislav Paravac.

"Sada bi predsjedništvo SDS trebalo izvršiti pritisak na zastupnike ove stranke u Parlamentu RS da se reforma policije prihvati", izjavio je za list visoki dužnosnik SDS-a.

Ako do toga ne dođe, Republika Srpska bi se mogla naći u poziciji u kakvoj je izolirani dio Cipra, prenosi izvor 'Nezavisnih novina'.

Europska komisija inzistira na prihvaćanju tri načela EU-a koji podrazumijevaju prenošenje policijskih nadležnosti s entiteta na državu, operativni ustroj policije u deset regija koje će prelaziti entitetsku granicu i depolitizaciju policije.

Srpska strana u pregovorima na sastanku na Mrakovici prošle srijede ustrajala je na prijedlogu da RS zadrži svoj MUP s pet policijskih regija koje ne bi prelazile entitetske granice razdvajanja.

Nastavak susreta na Mrakovici zakazan je za 23. kolovoza u Mostaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙