FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica navodnih Petračevih pomagača na Bregani se predali policiji

ZAGREB, 4. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslovaizvijestilo je danas da su dvojica hrvatskih državljana, koje je grčkapolicija uhitila zajedno s Hrvojem Petračem, pa zatim pustila, oko 10sati stigli na granični prijelaz sa Slovenijom, Breganu te su upratnji policije i odvjetnika dobrovoljno otišli na informativnirazgovor u samoborsku policiju.
ZAGREB, 4. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je danas da su dvojica hrvatskih državljana, koje je grčka policija uhitila zajedno s Hrvojem Petračem, pa zatim pustila, oko 10 sati stigli na granični prijelaz sa Slovenijom, Breganu te su u pratnji policije i odvjetnika dobrovoljno otišli na informativni razgovor u samoborsku policiju.

Stjepana Huciku i Stjepana Jurička tamo ispituju djelatnici kriminalističke policije MUP-a iz sjedišta u Heinzelovoj ulici, a u istragu je uključen i USKOK.

Kako se doznaje od MUP-a, Hucika i Juričko nisu uhićeni, a o mogućem podizanju kaznenog prijedloga zbog pomaganja bjeguncu odlučit će se naknadno.

Njih je grčka policija pustila jer nisu na Interpolovoj listi traženih dok je Petrač osuđen na pet mjeseci zatvora zbog ulaska u Grčku s lažnom putovnicom.

Jedan od odvjetnika koji ih je dočekao na Bregani Maro Mihočević izjavio je da su ta dvojica na obavijesnom razgovoru te da su u Grčku išli kako bi Petrača dopratili do Zagreba.

Petrač, za kojim je raspisana Interpolova tjeralica, bio je u bijegu od otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca u veljači prošle godine. Godinu dana kasnije zagrebački Županijski sud proglasio ga je inicijatorom tog kriminalnog djela i osudio na šest godina zatvora.

Spominje ga se i u kontekstu mreže pomagača odbjeglog generala HV-a Ante Gotovine protiv kojega je Haški sud (ICTY) u srpnju 2001. podigao optužnicu, tereteći ga za ratne zločine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙