FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrač će za dva do tri dana biti prebačen u zatvor u Ateni

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Uhićeni hrvatski tajkun HrvojePetrač nalazi se na saslušanju u Igoumenitsi i za dva do tri dana bitće prebačen u zatvor u Ateni, potvrdio je za Hinu predstavnik za tisakgrčkoga veleposlanstva u Zagrebu Ioannis Tzortzis.
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Uhićeni hrvatski tajkun Hrvoje Petrač nalazi se na saslušanju u Igoumenitsi i za dva do tri dana bit će prebačen u zatvor u Ateni, potvrdio je za Hinu predstavnik za tisak grčkoga veleposlanstva u Zagrebu Ioannis Tzortzis.

"Za dva do tri dana Petrač će biti prebačen u strogo čuvani zatvor Korydallos u Ateni", rekao je Tzortzis koji je zbog istrage odbio otkriti detalje uhićenja i identitet ostale dvojice hrvatskih državljana koji su također uhićeni.

Odbjegli hrvatski tajkun Hrvoje Petrač uhićen je u srijedu rano ujutro na trajektu "Superfast V" istoimene brodarske kompanije na putu iz grčke luke Igoumenitsa za talijansku Anconu, kazao je Tzortzis.

"Hrvoja Petrača uhitili su pripadnici grčke policije i Obalne straže na trajektu koji plovi iz Igoumenitse za Anconu", rekao je Tzortzis.

Petrač, za kojim je raspisana Interpolova tjeralica, u bijegu je od otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca u veljači prošle godine. Godinu dana poslije zagrebački županijski sud proglasio ga je inicijatorom tog kriminalnog djela i osudio ga na šest godina zatvora.

Domaći i strani analitičari navode ga u kontekstu mreže pomagača odbjeglog generala Hrvatske vojske Ante Gotovine protiv kojeg je Haški sud (ICTY) u srpnju 2001. godine podigao optužnicu, tereteći ga za ratne zločine.

Nakon što je Bruxelles u ožujku odbio otvoriti najavljene pristupne pregovore s Hrvatskom, premijer Ivo Sanader pokrenuo je "Akcijski plan", s ciljem razbijanja mreže Gotovininih pomagača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙