FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 15. rujna

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 15. rujna.
ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 15. rujna.

ZAGREB - U sklopu Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma (JMZV), u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatske elektroprivrede i Zagrebačkog velesajma održat će se Dan električne energije. Raspravljat će se o prilagodbi hrvatskog elektroenergetskog sektora u procesu pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji te o ulozi Ugovora o regionalnoj zajednici za energiju, novim institucijama u energetskom sektoru Hrvatske kao i o iskustvima u otvaranju tržišta električne energije u Hrvatskoj i drugim zemljama (9.30 sati, Zagrebački velesajam, dvorana Brijuni, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Predstavljanje predpristupnih fondova i programa za poljoprivredu i ruralni/regionalni razvitak tema je okruglog stola u sklopu izložbe Eko-etno Hrvatska na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu. Bit će predstavljeni predpristupni fond EU-a za poljoprivredu SAPARD, Program socijalnog i gospodarskog oporavka područja od posebne državne skrbi, a sudionici će biti upoznati i s uspostavom Agencije za plaćanje (10 sati, Zagrebački velesajam, Klub izlagača).

ZAGREB - Mađarski ured za trgovinu priređuje Hrvatsko-mađarski poslovni skup na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu, na kojemu će biti riječi mađarsko - hrvatskim gospodarskim odnosima u svjetlu priključenja Hrvatske Europskoj uniji. Nakon formalnog dijela skupa, predviđeni su međusobni razgovori mađarskih i hrvatskih gospodarstvenika (10 sati, Zagrebački velesajam, dvorana Kumrovec).

ZAGREB - Međunarodna trgovačka komora u Hrvatskoj i Hrvatska gospodarska komora (HGK) organiziraju stručni skup 'Arbitraža i predstavljanje međunarodnog arbitražnog suda Međunarodne trgovačke komore' (10 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U tri godine provođenja programa kreditiranja malog obiteljskog poduzetništva u turizmu "Poticaj za uspjeh" odobreno je 219 kredita u ukupnom iznosu od 744,73 milijuna kuna. S obzirom na porast zanimanja te da program ističe s 1. listopadom ove godine Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka priprema njegov nastavak za iduće tri godine, doznaje se iz toga Ministarstva. U tijeku je izrada novog teksta toga programa, koji će kao prijedlog ići na odobrenje Vladi. Produljenjem toga programa za iduće tri godine Hrvatska bi, očekuju u Ministarstvu, mogla dobiti nekoliko stotina novih hotela i pansiona koji će činiti značajan iskorak u poboljšanju turističke ponude te razvoju turizma u priobalju, na otocima i i kontinentu.

ZAGREB - Trend pada vrijednosti građevinskih radova koje hrvatske tvrtke izvode u inozemstvu, zabilježen prošle godine, još se naglašenije nastavlja u ovoj godini. Hrvatske građevinske tvrtke u inozemstvu su u prvom polugodištu 2005. godini obavile radova u vrijednosti od 388,3 milijuna kuna, što je za 24,2 posto manja vrijednost nego u istom razdoblju u godini prije. Istodobno vrijednost ugovorenih radova domaćih građevinara za izvođenje na gradilištima u inozemstvu u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci iznosila 419 milijuna kuna. To je pak 36,2 posto manja vrijednost novih narudžaba u odnosu na isto razdoblje 2004. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Hrvatske su tvrtke u prvom polugodištu ove godine na radilištima u inozemstvu imale prosječno 2.379 radnika.

urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e.mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙