FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za srijedu, 24. kolovoza

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 24. kolovoza.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 24. kolovoza.

ZAGREB - Od ukupno 2,96 milijuna turista koliko je tijekom prvih šest ovogodišnjih mjeseci registrirano u Hrvatskoj polovica ih je, ili 1,54 milijuna boravila u hotelima, što je 10 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Iza hotela slijede kampovi, koje je za svoj smještaj odabralo 28 posto od ukupnog broja turista ili njih 436,1 tisuća, ali ih je u odnosu na lani bilo 1 posto manje.

U te dvije vrste smještaja u prvih je šest mjeseci ostvarena i većina turističkih noćenja - 7,74 milijuna ili 67,7 posto od ukupnih 11,43 milijuna noćenja.

ZAGREB - Karlovački proizvođač alata i sječiva, te pribora za jelo Kordun Grupa u prvom je polugodištu ove godine poslovala s gubitkom od 2,85 milijuna kuna, što je 50,7 posto veći gubitak nego u istom razdoblju lani koje je tvrtka završila s minusom od 1,89 milijuna kuna, podatci su iz financijskog izvješća te tvrtke koje je objavila Varaždinska burza.

Veći gubitak Uprava tvrtke u komentaru izvješća objašnjava negativnim rezultatima matične tvrtke Kordun, te tvrtke kćeri Kordun-Lav.

Matična tvrtka Kordun opterećena je dugovima za odobrene sanacijske kredite, a Uprava tvrtke, kako se navodi u komentaru, rješenje očekuje kroz odluku Vlade o reprogramu ili otpisu.

ZAGREB - PPK Karlovačka mesna industrija u prvih je šest mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 3,05 milijuna kuna, što je značajan rast dobiti u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je dobit iznosila 108 tisuća kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

Ostvarena dobit, kako se navodi u pojašnjenju i komentaru Uprave, rezultat je rasta poslovnih prihoda.

Naime, poslovni su prihodi tvrtke u prvom polugodištu iznosili 103,8 milijuna kuna i bili su 53,8 posto veći nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Rast prihoda, kako navode u tvrtki, rezultat jače povećane prodaje svježeg mesa preko vlastitih trgovina te fakturiranja sirovine unutar firmi u vlasništvu Mesne industrije Braće Pivac.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙