FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 6. rujna

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 6. rujna.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 6. rujna.

ZAGREB - Vodstvo internet portala MojPosao.net predstavit će rezultate istraživanja o visinama plaća u Hrvatskoj. Neka od pitanja na koja su autori istraživanja pokušali odgovoriti su kako plaće rastu s godinama iskustva, u kakvom su odnosu plaće muškaraca i žena, koliko na iznos plaća utječe školovanje, postoje li i kolike su razlike u plaćama po županijama te koje su najbolje plaćene struke u Hrvatskoj. Istraživanje je provedeno tijekom srpnja i kolovoza na uzorku od preko pet tisuća ispitanika. (10.30 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - U sklopu posjeta gospodarskog izaslanstva Narodne Republike Kine Hrvatskoj, u Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se Hrvatsko-kineski poslovni forum. Skup se održava kao dio sjednice Mješovitog hrvatsko-kineskog gospodarskog odbora. Hrvatska je u Kinu u prvoj polovici ove godine izvezla roba u vrijednosti od 6,2 milijuna dolara, dok je istodobno iz Kine uvezeno roba za 397 milijuna dolara (9.30 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Nacionalni zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines održat će redovnu Glavnu skupštinu dioničara. Na Skupštini će, iz ostalo, biti podnijeto izvješće o poslovanju tvrtke u 2004. u kojoj je Croatia Airlines ostvarila dobit u iznosu od 37,7 milijuna kuna. Predlaže se da se dobit iz 2004. upotrijebi za pokriće gubitaka tvrtke iz prethodnih godina. (12 sati, Zračna luka Zagreb, VIP salon).

ZAGREB - U okviru Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma (13.-18. rujna) i ove godine tradicionalno će se održati izložba proizvoda i usluga ruralnih područja 'Eko-etno Hrvatska'. Organizatori manifestacije, udruga Hrvatski farmer i Zagrebački velesajam, najavit će na konferenciji za novinare događanja na ovogodišnjoj izložbi, na kojoj se očekuje najmanje 500 izlagača iz 15 županija (12 sati, Zagrebački velesajam-Klub izlagača, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Hrvatska je na inozemna tržišta u prvih sedam mjeseci ove godine izvezla roba u vrijednosti od 29,02 milijarde kuna ili 4,98 milijardi američkih dolara, dok je vrijednost uvoza bila dvostruko veća i iznosila je 62,03 milijarde kuna ili više od 10,65 milijardi dolara, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je u prvih sedam mjeseci ove godine niskih 46,8 posto, dok je vanjskotrgovinski deficit iznosio više od 33,01 milijarde kuna, odnosno gotovo 5,67 milijardi USD. Izvoz roba iz Hrvatske izražen u kunama, u prvih je sedam mjeseci ove godine porastao za 6 posto, a izražen u američkim dolarima za 11,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Istodobno, uvoz je izražen u kunama povećan za 7,8 posto, a u dolarima za 13,2 posto. Tako je do kraja srpnja uvoz ponovno stopom rasta premašio rast izvoza, nakon što je za prvu polovicu ove godine stopa rasta hrvatskog robnog izvoza dostigla stopu povećanja uvoza.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙