FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za ponedjeljak, 5. rujna

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje iinformacije za ponedjeljak, 5. rujna.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje i informacije za ponedjeljak, 5. rujna.

ZAGREB - Rezultati poslovanje u segmentu stambenog kreditiranja građana, tema su susreta s novinarima koji organizira Erste & Steiermärkische banka, a bit će riječi i o daljnjim aktivnostima banke i novostima u stambenom kreditiranju.

Iz Erste & Steiermärkische banke ističu da je ta banka u 2004. godini odobrila preko 3.400 stambenih kredita.

Banka je u svoju ponudu tijekom prošle godine uvrstila posebnu liniju stambenih kredita za građane s nominalnom godišnjom kamatnom stopom od 4,99 posto za kredite vezane valutnom klauzulom uz švicarski franak, dok je kredite vezane valutnom klauzulom uz američki dolar odobravala s nominalnom godišnjom kamatnom stopom od 5,40 posto, a uz euro od 6,45 posto (11 sati, Ulica grada Vukovara 41).

ZAGREB - Oba hrvatska operatera mobilne telefonije, T-Mobile i VIPnet, u prvoj su polovici ove godine zabilježili dalji porast broja korisnika, a zajedno su ih krajem lipnja ove godine imali nešto više od 2,98 milijuna, što je u odnosu na kraj prošle godine porast od 5,3 posto ili oko 150 tisuća korisnika više.

Od ukupnog broja korisnika mobilne telefonije u Hrvatskoj krajem lipnja ove godine 1,65 milijuna ih je imao T-Mobile, a 1,33 milijuna VIPnet, podaci su dobiveni od ta dva operatera, a koji su naznačeni i u njihovim polugodišnjim izvješćima o poslovanju.

ZAGREB - Prosječna neto plaća po satu isplaćena za lipanj u Hrvatskoj je iznosila 24,44 kune i bila je za 0,8 posto veća u odnosu na svibanj, te za 5,5 posto veća nego u istom mjesecu 2004. godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Pritom treba imati u vidu da je, prema podacima DZS-a, u lipnju bilo 178 plaćenih radnih sati, što je za 0,6 posto manje nego u svibnju.

Najveći broj plaćenih sati u lipnju je bio u djelatnosti vodenog prijevoza (211 sati), gdje je prosječna neto plaća po satu iznosila 24,92 kune, a najmanji u obrazovanju (165 sati), u kojem je prosječna neto satnica za lipanj iznosila 26,15 kuna po satu.

ZAGREB - Građevinsko poduzeće (GP) Dubrovnik poslovalo je u prvom polugodištu s neto dobiti od 1,05 milijuna kuna, podatak je iz izvješća o poslovanju te tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

U odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje kada je iznosila 1,08 milijuna kuna, neto dobit je u prvoj polovici ove godine manja za 2,86 posto.

Ukupni prihodi tvrtke povećani su u prvih šest mjeseci u odnosu na prvo lanjsko polugodište za nešto više od jedan posto, sa 69,49 na 70,2 milijuna kuna. Za isti postotak porasli su i ukupni rashodi, na 69,15 milijuna kuna.

Uprava u komentaru izvješća napominje da je u drugom tromjesečju ove godine došlo i do promjene vlasničke strukture, a usporedba izvješća iz prvog i drugog tromjesečja pokazuje da je tvrtka iz većinskog vlasništva Stipe Gabrića Jamba prešla u većinsko vlasništvo Euroherc i Jadranskog osiguranja.

urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙