FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za četvrtak, 1. rujna

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje začetvrtak, 1. rujna.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 1. rujna.

ZAGREB - Američka trgovačka komora u Hrvatskoj (AmCham) organizira susret i poslovni ručak s predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem. Predviđeno je izlaganje predsjednika Mesića članovima AmChama na temu 'Strana ulaganja i razvitak Republike Hrvatske'. Predsjednik će, kako najavljuju iz AmChama, iznijeti svoje stavove o stranim ulaganjima i mogućnostima poboljšanja uvjeta za brži gospodarski razvoj, a potom će odgovarati na pitanja gospodarstvenika (11,45 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

KARLOVAC, SLUNJ - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić boravit će u radnom posjetu Karlovcu i Slunju tijekom kojega će posjetiti karlovačku metalsku tvrtku Alstom Hrvatska, te održati radne sastanke s karlovačkim i slunjskim gradonačelnicima Ivanom Bogovićem i Mirom Škrgatićem (10 sati, Karlovac, tvrtka Alstom, Mala Švarča 155; 13 sati, Slunj, Gradsko poglavarstvo, Trg dr. Franje Tuđmana 12; 16 sati, Karlovac, Gradsko poglavarstvo, Ivana Banjavčića 9).

ZADAR - Nova banka, koja od danas posluje pod nazivom OTP banka Hrvatska, na konferenciji za novinare predstavit će svoj novi vizualni identitet. Promjenu imena i vizualnog identiteta izglasala je Glavna skupština Nove banke s namjerom da vizualni identitet uskladi s OTP grupacijom. Većinski vlasnik Nove banke od ožujka ove godine je mađarska OTP bank, sa 95,59 posto dionica (12 sati, Domovinskog rata 3).

VARAŽDIN - U organizaciji brokerske kuće FIMA Holding održat će se manifestacija 'fima.com-live' tijekom koje će uz ostalo biti prikazana aktualna kretanja na tržištima kapitala u regiji te mogućnosti trgovanja vrijednosnim papirima tvrtki i investicijskih fondova u zemljama regije (9,30 sati, Anina 2).

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) najavit će na konferenciji za novinare Međunarodni obrtnički sajam u Celju. Čelnici Celjskog sajma, Obrtne zbornice Slovenije i Hrvatske obrtničke komore predstavit će slovensku sajamsku priredbu te nastup Hrvatskih obrtnika i tvrtki u organizaciji HOK-a i Hrvatske gospodarske komore (11 sati, HOK, Ilica 49/II).

ZAGREB - Mjesečna industrijska proizvodnja u ovogodišnjem srpnju u usporedbi s industrijskom proizvodnjom iz srpnja prošle godine veća je za 7,6 posto, desezonirani je podatak koji je objavio Državni zavod za statistiku.

Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od kolovoza 2004. do srpnja 2005. u usporedbi s razdobljem od kolovoza 2003. do srpnja 2004. veća je za 4,4 posto.

Prema lipnju, industrijska proizvodnja u srpnju bila je veća za 0,6 posto.

Ti su podaci izračunati iz indeksa trenda-ciklus koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice.

urednica: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙