FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 8. rujna

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 8. rujna.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 8. rujna.

ZAGREB - Ugovor između vlada Hrvatske i Švedske o provedbi pripremne faze pilot projekta "Okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj" potpisat će u Zagrebu ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković i veleposlanik Kraljevine Švedske Sture Theolin. Sudionici projekta su Ministarstvo poljoprivrede, Švedska agencija za međunarodnu razvojnu pomoć, regionalna i lokalna samouprava, te poljoprivredna gospodarstva. Cilj pilot projekta je unaprijediti strukturu poljoprivrednih gospodarstava okrupnjavanjem poljoprivrednog zemljišta na odabranim pilot lokacijama u Hrvatskoj i tako postići efikasniju poljoprivrednu proizvodnju i potaknuti cjelokupni razvitak ruralnih područja. Ukupan iznos darovnice Švedske za provedbu pripremne i provedbene faze iznosi 16,15 milijuna švedskih kruna (10,00 sati, Ministrstvo poljoprivrede, Vukovarska 78).

RIJEKA - Nova tvornica betona tvrtke Holcim Hrvatska iz Koromačnog bit će svečano otvorena u riječkoj industrijskoj zoni u Kukuljanovu. U izgradnju tvornice uloženo je 13 milijuna kuna, a proizvodnja betona obavljat će se prema ekološkim standardima Europske unije. Holcim Hrvatska d.o.o. dio je švicarske Holcim Grupe, jednog od najvećih svjetskih proizvođača betona, cementa i agregata, koja u više od 70 zemalja zapošljava oko 61.000 radnika, a u Hrvatskoj posluje na desetak lokacija (12 sati).

ZAGREB - Predstavnici tvrtke Chromos boje i lakovi na konferenciji za novinare govorit će o poslovnim rezultatima tvrtke te aktivnostima vezanim za obilježavanje 85. godišnjice rada (11,00 sati, Chromos boje i lakovi, Radnička cesta 173 d).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙