FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za utorak, 30. kolovoza

ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije zautorak, 30. kolovoza.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za utorak, 30. kolovoza.

ZAGREB - Hrvatski je sektor osiguranja prošlu godinu završio s ukupnom neto dobiti u iznosu od 207,1 milijuna kuna, što je za 17,4 posto manje u odnosu na dobit iz prethodne godine, pri čemu je od ukupno 24 osiguravajuća i jednog aktivnog reosiguravajućeg društava s dobiti poslovalo ukupno 20 društava.

Ukupna neto dobit tih 20 osiguravatelja lani je iznosila 329,8 milijuna kuna, dok je pet društava za osiguranje (Aurum, Veritas, Generali životno, Generali i Basler životno) poslovalo s gubitkom od 122,7 milijuna kuna.

Prema podacima iz Izvještaja o stanju djelatnosti osiguranja i radu Direkcije za nadzor društava za osiguranje (DINADOS) za 2004. godinu, prošlu je godinu obilježio 10 postotni rast hrvatskog tržišta osiguranja, ali i primjerice pad tržišnog udjela najvećeg hrvatskog osiguravajućeg društva - Croatia osiguranja, uz rast udjela njegovih neposrednih konkurenata.

Tako je ukupna zaračunata bruto premija 24 hrvatskih osiguravatelja lani iznosila 6,62 milijarde kuna.

ZAGREB - Tvrtka Dalmacijacement ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto dobit od 58,59 milijua kuna, što je 4,88 posto manja neto dobiti nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, podaci su iz izvještaja o poslovanju Dalmacijacementa koji prenosi Zagrebačka burza.

Iako slabiji od prošlogodišnjih, poslovni rezultati su u visini planiranih, kaže se u komentaru Uprave Dalmacijacementa.

Ukupni prihodi tvrtke u prvih šest mjeseci iznosili su 441,56 milijuna kuna, što je 3,84 posto manje nego u isto vrijeme lani, a smanjeni su i dok su ukupni rashodi, sa 397,63 milijuna na 382,97 milijuna kuna.

ZAGREB - Proizvođač prehrambenih proizvoda Franck d.d. u prvom je polugodištu ove godine poslovao s neto dobiti od 32,89 milijuna kuna, što je 5,9 posto viša dobit nego u istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

Ostvarena dobit je u skladu s planiranom, a i zarada po dionici kreće se u planiranim okvirima, navodi se u pojašnjenju i komentaru poslovnih rezultata od strane Uprave Francka.

Ukupni su prihodi Francka u prvih šest mjeseci ove godine iznosili 236,49 milijuna kuna, što je tri posto niže u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su rashodi manji 4,3 posto i u prvom ovogodišnjem polugodištu iznose 195,76 milijuna kuna.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙