FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed branitelja ispred vukovarske policijske postaje

VUKOVAR, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Umirovljeni hrvatski branitelj iinvalid Domovinskog rata Petar Janjić prosvjedovao je danas ispredzgrade vukovarske policije, želeći skrenuti pozornost javnosti na,kako je rekao, nezakonite postupke policije i pravosuđa premahrvatskim braniteljima i invalidima.
VUKOVAR, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Umirovljeni hrvatski branitelj i invalid Domovinskog rata Petar Janjić prosvjedovao je danas ispred zgrade vukovarske policije, želeći skrenuti pozornost javnosti na, kako je rekao, nezakonite postupke policije i pravosuđa prema hrvatskim braniteljima i invalidima.

Umirovljeni branitelj Janjić benzinom je zapalio stijeg nakon što je s njega skinuo hrvatsku zastavu, a u znak prosvjeda protiv - kako je izjavio pred okupljenim novinarima - nezakonitih postupaka policije i pravosuđa prema hrvatskim braniteljima i invalidima.

Taj čin opravdao je nedavnim događajem u Kninu prilikom proslave obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, rekavši kako je ondje - nakon što se oglušio o naredbu policije da skine hrvatsku zastavu s drvenog stijega - priveden u kninsku policiju i zadržan pet sati.

Oštro prosvjedujući protiv takvog postupka policije u Kninu, Janjić se osvrnuo i na rad vukovarske policije, ustvrdivši da "vrši represiju i harač te terorizira građane, svakodnevno uzimajući novac za prekršajne i kaznene prijave".

Petar Janjić najavio je i osnivanje građansko-braniteljskog tijela pod nazivom "Stop APS-u" (Stop anarhiji policije i suda) koje će imati ulogu prikupljanja i iznošenja u javnost informacija o negativnostima u radu policije i suda na području cijele Hrvatske.

Pozvao je i ministricu hrvatskih branitelja Jadranku Kosor da dođe u Vukovar i zaustavi, kako je rekao, progon branitelja i invalida jer se, nastavio je, "policija i sudstvo pogotovo netolerantno ponašaju prema toj stradalničkoj populaciji".

Glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Miroslav Janić odbio je sve optužbe Petra Janjića navodeći da policija radi u skladu s propisima i zakonima.

"Mi smo profesionalci, pred nama su svi građani jednaki i vodimo računa da radimo isključivo po zakonu", izjavio je Janić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙