FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pljački poslovnice Fine poginuo zaštitar Drago Renar

ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - U pljački poslovnice Fine uZvonimirovoj ulici danas poslijepodne ubijen je zaštitar Drago Renar(56), a teško je ozlijeđen njegov kolega Stipo Mušan (43), obojicazaposlenici zaštitarske tvrtke Sokol Marić, potvrdio je večerasnačelnik Ureda načelnika zagrebačke Policijske uprave KrunoslavBorovec.
ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - U pljački poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici danas poslijepodne ubijen je zaštitar Drago Renar (56), a teško je ozlijeđen njegov kolega Stipo Mušan (43), obojica zaposlenici zaštitarske tvrtke Sokol Marić, potvrdio je večeras načelnik Ureda načelnika zagrebačke Policijske uprave Krunoslav Borovec.

Policija nije odmah objavila imena žrtava dok nije obavijestila njihove obitelji.

Teško ranjeni zaštitar operiran je u jednoj od zagrebačkih bolnica i još se ne zna koliko su opasne njegove ozlijede.

Borovec je također rekao da policija poduzima mjere intenzivnog traganja za počiniteljima oružane pljačke. Angažirane su jake policijske snage, uspostavljene blokadne točke u gradu i kontrolne na izlazu iz grada čije šire područje, uiključujući podsljemensku zonu nadlijeće i helikopter.

Borovec je također rekao da očevid još traje i da su tijekom oružanog prepada u poslovnici Fine bili zaposlenici i pet stranaka. Nije mogao reći koliki je iznos novca otuđen.

Također nije mogao reći postoji li povezanost sa sličnom pljačkom iz kolovoza prošle godine kada je opljačkana Finina poslovnica u Ininoj zgradi u Novom Zagrebu, rekavši kako bi to u ovom trenutku istrage bilo samo nagađanje i špekulacija.

Prema prvim policijskim informacijama, jedan je razbojnik ostao ispred poslovnice Fine u Zvonimirovoj 54, a dvojica su oko 14,50 sati upala unutra i odmah, bez upozorenja, počeli pucati iz dugog vatrenog oružja. Pritom su ubili jednog zaštitara, a drugog teško ranili. Tada su s još neutvrđenim iznosom opljačkanog novca pobjegli u passatu karavanu koji je naknadno pronađen zapaljen u Rapskoj ulici u naselju Sigečica.

U vrijeme razbojstva u Fini je bilo više očevidaca.

Prema izjavama očevidaca, stanara susjednih zgrada, trojica mlađih razbojnika parkirali su automobil u Tuškanovoj ulici, odakle su i pobjegli nakon pljačke. Svjedoci kažu da su čuli nekoliko rafalnih pucnjeva iz automatskog oružja.

Gotovo na isti način u kolovozu 2004. opljačkana je i Finina poslovnica u Ininoj zgradi u Novom Zagrebu, no na sreću tada nije bilo žrtava. I tu su poslovnicu opljačkala trojica maskiranih razbojnika naoružanih automatskim puškama i pištoljima. Nakon pljačke pobjegli su automobilom koji je naknadno pronađen zapaljen na Trešnjevci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙