FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: Spremni smo za utakmicu Dinama i Hajduka

ZAGREB, 11. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija spremna je zavečerašnju nogometnu utakmicu između Dinama i Hajduka, a oko tisućupolicajaca osiguravati će ne samo stadion u Maksimiru, već i gradskeulice i trgove te javni prijevoz, doznaje se uOperativno-komunikacijskom centru zagrebačke policije.
ZAGREB, 11. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija spremna je za večerašnju nogometnu utakmicu između Dinama i Hajduka, a oko tisuću policajaca osiguravati će ne samo stadion u Maksimiru, već i gradske ulice i trgove te javni prijevoz, doznaje se u Operativno-komunikacijskom centru zagrebačke policije.

Policija večerašnji derbi ocjenjuje utakmicom visokog rizika i stoga je angažirala dovoljan broj svojih djelatnika koji će jamčiti sigurnost građana, kazao je dežurni voditelj OKC-a zagrebačke policije Zdravko Svirčić.

Iz policije upozoravaju da će sve izgrednike koji će narušavati javni red i mir odmah privesti u policijske postaje, a potom i prekršajnom sucu.

Svirčić je rekao da će policije biti "svugdje po gradu", a posebnu zaštitu interventnih policijskih postrojbi imati će navijači Hajduka, od kojih će najveći dio stići poslijepodne vlakom iz Splita. Očekuje se oko dvije tisuće pripadnika Torcide, Hajdukove navijačke skupine.

Čelnici zagrebačke policije u posljednja su dva dana upozorili da će "u korijenu sasjeći" sve pokušaje navijača da pokvare nedjeljni veliki derbi Dinama i Hajduka jer, kako kažu, imaju najave nekih "morbidnih navijačkih ideja". Policija nije pojasnila o kakvim je to "morbidnim idejama" riječ, no mediji pišu da su Dinamovi navijači namjeravali prošetati gradom i na stadion dovesti svinju obučenu u Hajdukov dres.

Policija je također najavila da neće dopustiti ništa što poziva na nasilje ili mržnju te da će osobama poznatim po izazivanju nereda onemogućiti dolazak na utakmicu.

Očekuje se dolazak 38 tisuća gledatelja, a uz tisuću policajaca raspoređenih po gradu oko i na stadionu biti će angažirano i više od 300 redara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙