FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Okončana istraga protiv petorice "Škorpiona"

BEOGRAD,9. rujna(Hina) - Glasnogovornica Okružnog suda u Beogradu IvanaRamić izjavila je u petak novinarima da je okončana istraga protivpetorice okrivljenih pripadnika paravojne formacije "Škorpioni", a daće materijali biti dostavljeni Tužiteljstvu za ratne zločine uBeogradu.
BEOGRAD,9. rujna(Hina) - Glasnogovornica Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić izjavila je u petak novinarima da je okončana istraga protiv petorice okrivljenih pripadnika paravojne formacije "Škorpioni", a da će materijali biti dostavljeni Tužiteljstvu za ratne zločine u Beogradu.

Svi predmeti će biti dostavljeni Tužiteljstvu za ratne zločine u postupku protiv Slobodana Medića, Pere Petraševića, Aleksandra Medića, Branislava Medića i Aleksandra Vukova, koji su osumnjičeni da su kao pripadnici jedinice Škorpioni, u srpnju 1995. godine na mjestu Godinske bare, u blizini sela Trnovo u Bosni i Hercegovini, uhitili i ubili šest Muslimana i time izvršili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Ubojstvo šestorice Muslimana iz Srebrenice zabilježeno je na video snimku, prikazanom na suđenju bivšem predsjedniku SRJ Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom i prikazano prije nekoliko mjeseci na više beogradskih televizija.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙