FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosper: Najesen očekujemo uhićenje Karadžića i Mladića

BEOGRAD,25.kolovoza(Hina) - Američki veleposlanik za pitanja ratnihzločina Pierre Richard Prosper, koji drugi dan boravi u Beogradu,posjetio je u četvrtak Vijeće za ratne zločine beogradskog Okružnogsuda i tom prigodom novinarima izjavio kako SAD najesen očekujuuhićenje najtraženijih haških bjegunaca Radovana Karadžića i RatkaMladića.
BEOGRAD,25.kolovoza(Hina) - Američki veleposlanik za pitanja ratnih zločina Pierre Richard Prosper, koji drugi dan boravi u Beogradu, posjetio je u četvrtak Vijeće za ratne zločine beogradskog Okružnog suda i tom prigodom novinarima izjavio kako SAD najesen očekuju uhićenje najtraženijih haških bjegunaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Na pitanje da li je od Vlade Srbije dobio jamstva da će Karadžić i Mladić biti uhićeni, Prosper je odgovorio da ne želi u javnost iznositi detalje razgovora s premijerom Srbije Koštunicom, ali da mu je rečeno kako je "Vlada Srbije spremna to pitanje riješiti što je moguće brže".

"Vidjet ćemo kakve će biti njihove akcije. Posljedice nerješavanja tog pitanja su već vidljive. Ova zemlja ne napreduje ka Europi. Poduzimanjem tih posljednjih koraka ona može otkloniti te posljedice i postati dio EU", naglasio je Prosper.

On je dosadašnji rad Vijeća i Tužiteljstva za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, ocijenio kao "impresivan", najavivši da će "SAD nastaviti pružati punu podršku tom sudu i ubuduće".

Predsjednica Okružnog suda Tanja Lukić zahvalila je SAD na pomoći na poboljšanju uvjeta rada u sudu, unapređivanju zakonodavstva i programu zaštite svjedoka.

Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević novinarima je rekao da je s Prosperom vođen "iscrpan i konstruktivan razgovor", a njegov posjet ocijenio je "kao potporu i znak priznanja dosadašnjem radu toga tužiteljstva".

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙