FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smjena na čelu stožera NATO-a u Sarajevu

SARAJEVO, 29. kolovoza 2005. (Hina) - U zadnjih godinu dana vlastiRepublike Srpske i SCG promijenile su ponašanje u vezi s optuženicimaza ratne zločine i izražavam optimizam da će Radovan Karadžić i RatkoMladić uskoro biti predani Haškom tribunalu, izjavio je u ponedjeljakzapovjednik Stožera NATO-a u Sarajevu general Steven Schook na svojojoproštajnoj konferenciji za novinare uoči predaje dužnosti.
SARAJEVO, 29. kolovoza 2005. (Hina) - U zadnjih godinu dana vlasti Republike Srpske i SCG promijenile su ponašanje u vezi s optuženicima za ratne zločine i izražavam optimizam da će Radovan Karadžić i Ratko Mladić uskoro biti predani Haškom tribunalu, izjavio je u ponedjeljak zapovjednik Stožera NATO-a u Sarajevu general Steven Schook na svojoj oproštajnoj konferenciji za novinare uoči predaje dužnosti.

Schook je dodao je da će NATO pomagati naporima da se Karadžića i Mladića dovede pred sud.

Steven Schook je rekao kako su završetak misije SFOR-a koji je prerastao u misiju Europskih vojnih snaga (EUFOR), te uspostava Stožera NATO-a, najznačajnije promjene u vojnim međunarodnim misijama u BiH nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma.

Kao najznačajniji napredak domaćih struktura, general Schook je ocijenio aktualne reforme obrane i oružanih snaga u BiH, odnosno ukidanje dosadašnjih entitetskih ministarstava obrane i oružanih snaga u korist državnog ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH. Taj reformski proces obrane i oružanih snaga u BiH trebao bi biti završen do početka iduće godine.

Schooka će na dužnosti u BiH sredinom tjedna zamijeniti američki general Luis Veber.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙