FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: U četvrtak nastavak suđenja Saši Radaku

BEOGRAD,31. kolovoza(Hina) - Izdvojeno suđenje Saši Radaku zasudjelovanje u ratnom zločinu ubojstva 200 hrvatskih ratnihzarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčari kod Vukovara 1991. godinenastavlja se u četvrtak saslušanjem drugog svjedoka-suradnika i bit ćezatvoreno za javnost.
BEOGRAD,31. kolovoza(Hina) - Izdvojeno suđenje Saši Radaku za sudjelovanje u ratnom zločinu ubojstva 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčari kod Vukovara 1991. godine nastavlja se u četvrtak saslušanjem drugog svjedoka-suradnika i bit će zatvoreno za javnost.

Pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu 7. srpnja počelo je izdvojeno suđenje Radaku, koji se izjasnio da nije kriv po optužnici da je kao dobrovoljac Jugoslovenske narodne armije (JNA) iz streljačkog voda ubijao zarobljenike na lokalitetu Grabovo kod Ovčare 20. i 21. studenoga 1991. godine.

Nakon dvodnevnog svjedočenja prvog svjedoka-suradnika 8. srpnja, sudsko vijeće zakazalo je nastavak suđenja za 1. rujna.

Suđenje Radaku za zločin na Ovčari izdvojeno je iz zajedničkog procesa protiv skupine od 16 pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara, koje je počelo 4. prosinca 2003. godine, jer se Radak tek 16. svibnja ove godine predao policiji u Budvi.

Zajednička optužnica za ratni zločin na Ovčari tereti zapovjednika TO Miroljuba Vujovića i njegova zamjenika Stanka Vujanovića za organiziranje i zapovijedi za ubojstva i mučenja 200 pripadnika hrvatskih zarobljenika, koje su strijeljali Jovica Perić, Ivan Atanasijević, Milan Vojnović i Predrag Madžarac.

Dodatnom optužnicom od 24. svibnja prošle godine, za strijeljanje zarobljenika optuženi su i Milan Lančužanin, Marko Ljuboja, Predrag Milojević, Vujo Zlatar, Goran Mugoša, Đorđe Sošić, Miroslav Đanković, Slobodan Katić, Nada Kalaba, Milan Bulić i Predrag Dragović.

(Hina) xtman ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙