FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Litavski i slovenski premijer za početak pregovora s Hrvatskom

LJUBLJANA/VILNIUS,12. rujna 2005.(Hina) - Slovenski premijer JanezJanša u ponedjeljak je susretom s litavskim premijerom AlgirdasomBrazauskasom počeo dvodnevni posjet baltičkim državama, a Janša iBrazauskas na zajedničkoj su konferenciji za novinare podržali štoskoriji početak pregovora Europske unije s Hrvatskom, javljajuslovenski mediji.
LJUBLJANA/VILNIUS,12. rujna 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša u ponedjeljak je susretom s litavskim premijerom Algirdasom Brazauskasom počeo dvodnevni posjet baltičkim državama, a Janša i Brazauskas na zajedničkoj su konferenciji za novinare podržali što skoriji početak pregovora Europske unije s Hrvatskom, javljaju slovenski mediji.

"Našim članstvom u Europskoj uniji došli smo i do jednistvenih stajališta, poput onoga o početku hrvatskih pregovora s EU", rekao je Brazauskas, prenijela je slovenska tiskovna agencija STA.

Janšu u posjetu Litvi, Estoniji i Latviji prate ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel i ministar gospodarstva Andrej Vizjak.

Riječ je o prvom službenom posjetu slovenskog premijera nekoj stranoj državi od dolaska na vlast njegove koalicije desnog centra potkraj prošle godine. Janša je neslužbeno boravio u Hrvatskoj, Mađarskoj i nekim drugim zemljama.

Premijerov ured naglasio je da je Janša za prvi službeni posjet izabrao baltičke države jer su one među prvima priznale neovisnost i samostalnost Slovenije 1991. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙