FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Podržavamo Hrvatsku, a zonom branimo naslijeđeno pravo

LJUBLJANA,1. rujna 2005.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslovaDimitrij Rupel izjavio je u četvrtak u Bristolu, gdje prisustvujeneformalnog zasjedanju ministara vanjskih poslova EU-a, da Slovenijanije odstupila od stajališta da podržava što skoriji početak pregovoraHrvatske s Europskom unijom, ali da je proglašenjem ekološke zonebranila svoje pravo teritorijalnog kontakta s otvorenim morem.
LJUBLJANA,1. rujna 2005.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u četvrtak u Bristolu, gdje prisustvuje neformalnog zasjedanju ministara vanjskih poslova EU-a, da Slovenija nije odstupila od stajališta da podržava što skoriji početak pregovora Hrvatske s Europskom unijom, ali da je proglašenjem ekološke zone branila svoje pravo teritorijalnog kontakta s otvorenim morem.

"Planiranim proglašenjem zaštićene ekološke zone Slovenija brani temeljno pravo slobodnog teritorijalnog izlaza na otvoreno more, što ga je naslijedila", rekao je Rupel a prenosi STA.

Kako je prenijela slovenska agencija, slovenski ministar vanjskih poslova izjavio je kako očekuje da će problem biti riješen "u kontekstu Europske unije".

"Kad počnu pregovori na stolu će se naći praktična pitanja i praktična rješenja", rekao je Rupel o spornoj slovenskoj ekološkoj zoni čija je najava dovela do zategnutih odnosa Ljubljane i Zagreba.

Rupel je ocijenio da su oni koji podržavaju što skoriji početak pregovora EU-a i Hrvatske još u manjini i da je odnos onih koji Hrvatsku podržavaju i onih koji nisu za početak pregovora "jedan prema četiri".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙