FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog baklji ubuduće dodatne policijske mjere na ulazu u maksimirski stadion

ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Načelnik Sektora policije PUzagrebačke Ivica Tolušić, koji je rukovodio osiguranjem sinoćnjeutakmice Dinama i Hajduka, najavio je uvođenje dodatnih mjeraosiguranja kojima bi se spriječilo unošenje baklji tzv. bengalki nastadione.
ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Načelnik Sektora policije PU zagrebačke Ivica Tolušić, koji je rukovodio osiguranjem sinoćnje utakmice Dinama i Hajduka, najavio je uvođenje dodatnih mjera osiguranja kojima bi se spriječilo unošenje baklji tzv. bengalki na stadione.

Uvest ćemo dodatne mjere zbog baklji, pa makar ubuduće na tribine ne ušao niti jedan navijač prije negoli se skine do gola, rekao je Tolušić na konferenciji za novinare zagrebačke policije, osvrnuvši se na sinoćnji derbi u Maksimiru, na kojemu su navijači uspjeli na stadion prokrijumčariti velik broj baklji. Zbog bacanja baklji na teren sinoć je u dva navrata prekidana utakmica.

Zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak kazao je da policija nije odgovorna za sinoćnju "bakljadu" jer ona nije zadužena za pregled na ulazima u stadion. Po njegovim riječima, to je posao i odgovornost zaštitara i stoga je ocijenio da su sinoć pogriješili zaštitari kojih je, prema izvješćima medija, bilo oko 350.

Uz brojne baklje koje su pale na nogometni teren zabilježeno je da je jedna bačena i među navijače na zapadnoj tribini stadiona, a jedna je zapalila krov službenih Dinamovih prostorija, no veće štete nije bilo.

Osim bacanja baklji na teren, od kojih je jedna zamalo pogodila bivšeg Dinamova igrača Niku Kranjčara, policija je zadovoljna kako je protekao jučerašnji derbi koji je osiguravalo oko tisuću policajaca.

U zagrebačkoj policiji kažu da je trošak policijskog osiguranja između 800 tisuća i milijun kuna.

Posljednji podaci govore da su jučer prije, za vrijeme i nakon utakmice privedena ukupno 82 navijača, no nije bilo većih incidenata, ni sukoba navijačkih skupina međusobno ili s policijom. U gradu je oštećeno šest tramvaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙