FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prema neslužbenim podacima na Malti uhićeno između 60 i 90 hrvatskih navijača

ZAGREB/RIM, 8. rujna 2005. (Hina) - Prema neslužbenim podacima malteškapolicija privela je između 60 i 90 hrvatskih navijača koji su sinoćpred kraj kvalifikacijskog susreta za Svjetsko nogometno prvenstvo2006. na stadionu Ta'Qali u La Valletti izazvali nerede, doznaje sedanas iz hrvatskog veleposlanstva u Rimu koje pokriva i Maltu.
ZAGREB/RIM, 8. rujna 2005. (Hina) - Prema neslužbenim podacima malteška policija privela je između 60 i 90 hrvatskih navijača koji su sinoć pred kraj kvalifikacijskog susreta za Svjetsko nogometno prvenstvo 2006. na stadionu Ta'Qali u La Valletti izazvali nerede, doznaje se danas iz hrvatskog veleposlanstva u Rimu koje pokriva i Maltu.

Iz hrvatskog veleposlanstva ističu da zasad nema službenih podataka o uhićenim hrvatskim navijačima, budući da je na Malti danas državni praznik (Dan pobjede), pa državne institucije ne rade i zbog toga su otežane komunikacije. Hrvatsko veleposlanstvo je podatak o 60 do 90 uhićenih hrvatskih navijača dobilo neslužbenim kanalima i treba ga uzeti s rezervom. Službeni podaci o broju uhićenih i ozlijeđenih u neredima trebali bi biti poznati tijekom današnjeg dana.

Zagrebačke Sportske novosti objavile su da je malteška policija uhitila 70 hrvatskih navijača.

Jučerašnja utakmica na Malti u kojoj su svi očekivali glatku pobjedu Hrvatske završila je neodlučeno 1:1. Hrvatska je vodila do 74. minute, a onda je Wellman iz slobodnog udarca donio Malti izjednačenje. Bio je to veliki šok. Nezadovoljni rezultatom hrvatski su navijači, kojih je bilo oko tri stotine, počeli divljati. Trgali su sjedalice i bacati li ih prema središnjem dijelu zapadne tribine na kojem su se nalazili domaći navijači, ali i dio uglednika u VIP loži. Intervenirala je i policija.

Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza bili su zgroženi i oštro su osudili divljanje hrvatskih navijača. Zbog tih izgreda vrlo je vjerojatno da će Hrvatska biti kažnjena od strane Fife.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙