FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska policija traži izvješće o neredima

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska policija je od malteškepolicije zatražila da putem Interpola dostavi iscrpno izvješće oizgredima hrvatskih navijača nakon nogometne utakmice u La Valleti teo izgrednicima koje su identificirali, doznaje se u MUP-u.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska policija je od malteške policije zatražila da putem Interpola dostavi iscrpno izvješće o izgredima hrvatskih navijača nakon nogometne utakmice u La Valleti te o izgrednicima koje su identificirali, doznaje se u MUP-u.

"Ravnatelj policije Ivica Franić je putem Interpola svom kolegi ravnatelju malteške policije izrazio žaljenje zbog nereda i divljanja koje su prije, za vrijeme i nakon utakmice Malta - Hrvatska izazvali hrvatski navijači", izjavio je Hini glasnogovornik hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun. Dodao je da je Franić malteškom kolegi ponudio i pomoć hrvatske policije u rješavanju svih pitanja vezanih uz izgred hrvatskih navijača na Malti.

Dio hrvatskih navijača potpuno je podivljao i počeo trgati sjedalice i bacati ih prema središnjem dijelu zapadne tribine na kojem su se nalazili domaći navijači, ali i dio uglednika u VIP loži. Policija je pokušala zaustaviti divljanje gostujućih navijača nakon čega je nastao još veći nered. Neredi su se smirili nakon dvadesetak minuta. Zapadna tribina stadiona Ta' Qali je uništena, a nekoliko je osoba ozlijeđeno.

"Ovo je velika tragedija, cijela situacija uopće nema smisla. Zaista mi nisu jasni razlozi zbog čega je došlo do divljanja naših navijača," kazao je još vidno šokirani predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Vlatko Marković.

"Nije HNS organizirao utakmicu i zbog toga vjerujem kako Savez neće biti kažnjen," dodao je Marković, koji nakon ružnih scena na stadionu Ta'Qali nije bio previše raspoložen za komentiranje utakmice.

O neredima hrvatskih navijača izvijestile su i vodeće svjetske novinske agencije.

Britanski Reuters piše o skupini hrvatskih navijača koje je svoje frustracije i nezadovoljstvo rezultatom ispoljila uništavanjem sjedalica na stadionu Ta' Qali, s kojima su napali domaće navijače i policiju.

O huliganskim izgredima u La Valleti odmah nakon utakmice izvijestio je francuski AFP, javljajući kako je divljanje hrvatskih navijača započelo nekoliko minuta prije kraja utakmice, a trajalo je dvadesetak minuta.

HNS je zbog ponašanja hrvatskih navijača na dosadašnjim utakmicama, prije svega zbog bacanja pirotehničkih sredstava, platio FIFA-i 280.000 švicarskih franaka. No, u krovnoj kući hrvatskog nogometa ne očekuju kaznu zbog incidenta u La Valletti.

UEFA je nedavno zaprijetila talijanskim klubovima, ali i engleskoj reprezentaciji oštrim kaznama ukoliko se ponove navijački incidenti kao na utakmici Lige prvaka Inter -Milan, te na na nekoliko utakmica Gordog Albiona. Među prijedlozima najviše se spominjala suspenzija stadiona, ali i izbacivanje iz natjecanja. Baš kao što su Englezi bili kažnjeni na pet godina zabrane zbog izgreda navijača Liverpoola uoči utakmice s Juventusom 1985. godine.

Nakon "nule" na Malti hrvatskoj reprezentaciji još predstoje dvije teške utakmice do završetka kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Prvo 8. listopada ugošćuje Švedsku, a zatim četiri dana kasnije gostuje u Budimpešti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙