FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetske agencije o neredima hrvatskih navijača

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Vodeće svjetske novinske agencijeobjavile su vijesti o neredima hrvatskih navijača na utakmici Malta -Hrvatska (1:1) u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo, štoje u srijedu odigrana u La Valletti.
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Vodeće svjetske novinske agencije objavile su vijesti o neredima hrvatskih navijača na utakmici Malta - Hrvatska (1:1) u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo, što je u srijedu odigrana u La Valletti.

Tako britanski Reuters piše o skupini hrvatskih navijača koje je svoje frustracije i nezadovoljstvo rezultatom ispoljila uništavanjem sjedalica na stadionu Ta' Qali, s kojima su napali domaće navijače i policiju.

O huliganskim izgredima u La Valleti odmah nakon utakmice izvjestio je francuski AFP navodeći kako je divljanje hrvatskih navijača započelo nekoliko minuta prije kraja utakmice, a trajalo je dvadesetak minuta.

Hrvatski navijači tako su još jednom dobili medijski prostor zbog svog nedoličnog ponašanja, a svojim divljanjem na tribinama stadiona u La Valletti osramotili su i Hrvatsku pred ostatkom svijeta. Premda za propuste na stadionu dio odgovornosti snose i organizatori pitanje je kako će reagirati Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pod čijem okriljem se igraju ove kvalifikacije.

UEFA je nedavno zaprijetila talijanskim klubovima, ali i engleskoj reprezentaciji oštrim kaznama ukoliko se ponove navijački incidenti kao na utakmici Lige prvaka Inter - Milan, te na na nekoliko utakmica Gordog Albiona. Među prijedlozima najviše se spominjala suspenzija stadiona, ali i izbacivanje iz natjecanja. Baš kao što su Englezi bili kažnjeni na pet godina zabrane zbog izgreda navijača Liverpoola uoči utakmice s Juventusom 1985. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙