FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sarajevu predstavljena knjiga kardinala Puljića

SRAJEVO,11. rujna(Hina) - Nadbiskupski ordinarijat vrhbosanski objavioje knjigu nadbiskupa Vinka Puljića "Ne trnite svjetla", u povodudesete obljetnice njegova imenovanja kardinalom, u kojoj je sadržano148 Puljićevih propovjedi održanih tijekom gotovo deset poratnihgodina.
SRAJEVO,11. rujna(Hina) - Nadbiskupski ordinarijat vrhbosanski objavio je knjigu nadbiskupa Vinka Puljića "Ne trnite svjetla", u povodu desete obljetnice njegova imenovanja kardinalom, u kojoj je sadržano 148 Puljićevih propovjedi održanih tijekom gotovo deset poratnih godina.

Knjiga "Ne trnite svjetla", kako je u nedjelju prenijela Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA), predstavljena je 10. rujna u Sarajevu a o njoj su govorili generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije Mato Zovkić, književnik Drago Štambuk i mostarski biskup Ratko Perić.

Štambuk je istaknuo kako se sabrane propovjedi kardinal Puljića pojavljuju u trenutku koji je težak i bremenit neizvjesnošću po hrvatski i katolički puk Bosne i Hercegovine.

Podsjećanje na kardinalove rječi izgovorene u različitim prigodama od 1995. do 2004. godine, istaknuo je Štambuk, ponovo osvjetljava put dobra ali i zabrinutosti nad sudbinom Hrvata i katolika u BiH.

Biskup Perić posebice je ukazao na angažiranje kardinala Puljića kroz susrete s domaćim dužnosnicima i predstavnicima međunarodnih vlasti u BiH koje je, baš kao i sve vjernike, pozivao na gradnju prosperitetnijeg i pravednijeg društva.

Sam kardinal Puljić je na sarajevskoj promociji knjige kazao kako je zahvalan Bogu što mu je dao vjeru i spremnost svjedočiti nadu.

"Bit će mi drago ako ova pisana rječ bude izazov na razmišljanje i na ono temeljno što sam želio, a to je da bude više svjetla", kazao je vrhbosanski nadbiskup.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙