FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo HDZ BiH u Brčkom

BANJA LUKA, 6. rujna 2005. (Hina) - Predsjedajući Predsjedništva BiHIvo Miro Jović, koji je s izaslanstvom HDZ-a BiH u utorak posjetioBrčko, izjavio je novinarima da nikada nije rekao da Hrvatskademokratska zajednica BiH traži treći entitet već da ako druga dvanaroda imaju entitet onda ga treba imati i treći narod.
BANJA LUKA, 6. rujna 2005. (Hina) - Predsjedajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, koji je s izaslanstvom HDZ-a BiH u utorak posjetio Brčko, izjavio je novinarima da nikada nije rekao da Hrvatska demokratska zajednica BiH traži treći entitet već da ako druga dva naroda imaju entitet onda ga treba imati i treći narod.

Jović je izjavio novinarima da je sa supervizoricom za Brčko Susanom Johnson razgovarao o poticanju povratka Hrvata s obzirom na to da se u distrikt Brčko vratila tek polovica od predratnog broja žitelja hrvatske nacionalnosti.

Predsjedajući Predsjedništva BiH, koji je i dopredsjednik HDZ BiH, potvrdio je da njegova stranka nije promijenila stajalište glede Zakona o javnom RTV sustavu BiH jer Hrvati kao konstitutivni narod sa svojim jezikom, kulturom i tradicijom zahtijevaju i tv-kanal na svojem jeziku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙