FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mubarakovi suparnici upozoravaju na krivotvorenje rezultata

KAIRO, 9. rujna 2005. (Hina/AFP) - Dvojica glavnih suparnikapredsjednika Hosnija Mubaraka, Ayman Nour i Noaman Gomaa, upozorili suda je vlast krivotvorila rezultate predsjedničkih izbora.
KAIRO, 9. rujna 2005. (Hina/AFP) - Dvojica glavnih suparnika predsjednika Hosnija Mubaraka, Ayman Nour i Noaman Gomaa, upozorili su da je vlast krivotvorila rezultate predsjedničkih izbora.

Službeni rezultati objavit će se u petak navečer, ali sve novine već pišu o pobjedi Mubaraka (77) s 80 posto dobivenih glasova birača, dok je Nour na drugom mjestu s 10 posto, a Gomaa na trećem s nešto nižim postotkom.

Nour (40), odvjetnik, rekao je za AFP da je njegov stvarni rezultat između 30 i 38 posto, prema informacijama predstavnika njegove stranke Ghad i sudaca.

I Gomaa je optužio vlast za izbornu prijevaru, pa i za davanje prednosti Nouru. "To je pljuska nadi u demokraciju i promjene u Egiptu", rekao je za AFP.

Gomaa (71) je rekao i da postoji "stanoviti dogovor između Mubarakove Nacionalne demokratske stranke (PND) i Aymana Noura kako bi potonji zadobio drugo mjesto", optužujući čak PND da je "krivotvorio izbore" u tom smislu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙