FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muslimanska braća pozivaju na izbore, ali protiv Mubaraka

KAIRO, 21. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Zabranjeni egipatski pokretMuslimanska braća pozvao je u nedjelju svoje sunarodnjake da iziđu naprve predsjedničke izbore na kojima se natječe više kandidata i dabiraju po vlastitu izboru ali ne aktualnog predsjednika HosnijaMubaraka.
KAIRO, 21. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Zabranjeni egipatski pokret Muslimanska braća pozvao je u nedjelju svoje sunarodnjake da iziđu na prve predsjedničke izbore na kojima se natječe više kandidata i da biraju po vlastitu izboru ali ne aktualnog predsjednika Hosnija Mubaraka.

Muslimanska braća, kojima je zabranjeno istaknuti vlastitog kandidata zbog vrlo strogih propisanih uvjeta, objavila su u subotnjem priopćenju da ne podržavaju aktualnog predsjednika Hosnija Mubaraka koji se natječe za peti po redu šestogodišnji mandat na izborima 7. rujna.

U nedjeljnom priopćenju ta vjerojatno najveća oporbena skupina u Egiptu ne spominje Mubaraka ali niti devet njegovih protukandidata već poziva Egipćane da glasuju po vlastitoj savjesti.

Zamjenik predsjednika Muslimanske braće Mohamed Habib kazao je da Egipćani trebaju sami odlučiti o svojoj budućnosti.

Egipatski parlamentarni izbori 2000. godine prošli su u nasilju i ometanju birača koji su željeli glasati za oporbene stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙