FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo glasovanje u Egiptu

KAIRO, 7. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Glasačka mjesta za predsjedničkeizbore u Egiptu otvorena su u srijedu ujutro a vjeruje se da bi naizborima sadašnji predsjednik Hosni Mubarak mogao dobiti novišestogodišnji mandat.
KAIRO, 7. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Glasačka mjesta za predsjedničke izbore u Egiptu otvorena su u srijedu ujutro a vjeruje se da bi na izborima sadašnji predsjednik Hosni Mubarak mogao dobiti novi šestogodišnji mandat.

Dvadeset i tri milijuna upisanih egipatskih birača izlazi na prve predsjedničke izbore na kojima se natječe više kandidata, no gotovo siguran u pobjedu je aktualni predsjednik Hosni Mubarak koji bi izborima trebao osigurati svoj peti predsjednički mandat.

Od Mubarakovih protukandidata nešto je poznatiji Noaman Gomaa (71), predsjednik najstarije egipatske političke stranke Wafd. Ayman Nour (40), lider je stranke al-Ghad, najmlađi je i najsporniji izazivač.

Ostali kandidati, za koje se ne očekuje da će osvojiti veliki broj glasova, su čelnik Stranke solidarnosti Osama Shaltut, vođa Stranke sloge Rifaat el-Agroudy, čelnik Nacionalne stranke al-Ummah Ahmed el-Sabahi, vođa Ustavne stranke Mamdouh Quenawi, čelnik Stranke Egipta 2000. Fawzy Ghazal, čelnik demokratskih unionista Ibrahim Turk i vođa Egipatske arapske socijalističke stranke Wahid el-Luxuri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙