FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvorena birališta u Egiptu

KAIRO, 7. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Egipćani su u srijedu glasovalina prvim predsjedničkim izborima na kojima je bilo više kandidata, aliglavni protukandidat predsjednika Hosnija Mubaraka tvrdi da je bilopuno problema koji potkopavaju kredibilitet izbora na kojima seočekuje Mubarakova pobjeda.
KAIRO, 7. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Egipćani su u srijedu glasovali na prvim predsjedničkim izborima na kojima je bilo više kandidata, ali glavni protukandidat predsjednika Hosnija Mubaraka tvrdi da je bilo puno problema koji potkopavaju kredibilitet izbora na kojima se očekuje Mubarakova pobjeda.

Prebrojavanje glasova počelo je čim su se u 22 sata po lokalnome, a u 21 po srednjoeuropskome vremenu, zatvorila birališta. Dužnosnik Osama Atawia kaže kako se rezultati mogu očekivati za oko tri dana.

Izlazak na izbore bio je slab jer su glasači morali izabrati između Mubaraka i još devetorice protivnika, većinom razmjerno nepoznatih čelnika političkih stranaka s malo članstva, priopćile su skupine koje su promatrale izbore.

Prema njihovu priopćenju, bilo je varanja na izborima, kupnje glasova, prijetnja, zloupotrebe vladinih vozila i diskriminacije u korist Mubaraka.

Službeni Kairo tvrdi da je tih problema bilo malo, a da je na glasovanje izašao velik broj birača.

Mubaraku je 77 godina i na vlasti je od 1981. Opstajao je referendumima na kojima je bio jedini kandidat, a izabirao ga je parlament kojim dominira vladajuća Nacionalna demokratska stranka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙