FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izborno povjerenstvo odbilo zahtjev za ponavljanjem izbora u Egiptu

KAIRO, 8. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Egipatsko izborno povjerenstvoza predsjedničke izbore u četvrtak je odbilo zahtjev za ponavljanjempredsjedničkih izbora za koje su promatrači ocijenili da su bilinarušeni prijevarama i drugim izbornim nepravilnostima.
KAIRO, 8. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Egipatsko izborno povjerenstvo za predsjedničke izbore u četvrtak je odbilo zahtjev za ponavljanjem predsjedničkih izbora za koje su promatrači ocijenili da su bili narušeni prijevarama i drugim izbornim nepravilnostima.

Ayman Nour iz stranke Ghad, najpoznatiji među devet izbornih rivala predsjednika Hosnija Mubaraka, zatražio je od povjerenstva ponavljanje izbora tvrdeći da je zloporabama narušeno glasovanje održano u srijedu.

"Povjerenstvo je provjerilo zahtjev i na kraju ga je odbacilo", rekao je glasnogovornik izbornog povjerenstva Osama Atawia na konferenciji za tisak.

"Povjerenstvo je raspravilo o zahtjevu i zaključilo da činjenica na koje se u zahtjevu poziva neistinite", rekao je Atawia, dodavši da se imena škola i brojevi birališta koje se spominju u žalbi ne podudaraju sa stvarnim imenima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙