FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pola prebrojenih glasova: Mubarak dobio 70 posto

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hosni Mubarak osvojio jena izborima najmanje 70 posto glasova i dobit će još jedanšestogodišnji mandat, saznaje agencija AP u četvrtak iz izvora bliskihegipatskome izbornom povjerenstvu.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hosni Mubarak osvojio je na izborima najmanje 70 posto glasova i dobit će još jedan šestogodišnji mandat, saznaje agencija AP u četvrtak iz izvora bliskih egipatskome izbornom povjerenstvu.

Jedan predstavnik izbornoga povjerenstva rekao je da je završeno prebrojavanje glasova na pola biračkih mjesta. Mubarak je dobio 70 posto glasova, a ostale su glasove podijelila dvojica njegovih glavnih konkurenata Ayman Nour iz stranke al-Ghad i Noaman Gomaa iz stranke Wafd, rekao je taj član izbornoga povjerenstva koji je želio ostati anoniman.

Kandidat Ayman Nour u četvrtak je za Reuters izjavio kako će tražiti ponavljanje predsjedničkih izbora, a promatrači tvrde da su izbori obilježeni prijevarom i kršenjima zakona.

Izborno povjerenstvo koje bi moralo narediti novo glasovanje, već je uoči izbora odbacilo prijetnje sudom što su ih izražavale razne skupine za zaštitu ljudskih prava.

Za mnoge je Egipćane od rezultata važnija činjenica da su u srijedu provedeni prvi predsjednički izbori s više kandidata, piše Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙