FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drnovšek podržao stvaranje slovenske ekološke zone

LJUBLJANA,9. rujna(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek podržaoje u petak zakonski prijedlog o osnivanju slovenske ekološke zone uJadranu ocijenivši da će njegovo donošenje ubrzati pomorskorazgraničenje.
LJUBLJANA,9. rujna(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek podržao je u petak zakonski prijedlog o osnivanju slovenske ekološke zone u Jadranu ocijenivši da će njegovo donošenje ubrzati pomorsko razgraničenje.

Drnovšek je, na konferenciji za tisak posvećenoj 60. obljetnici osnivanja UN-a, govorio o globalnim pitanjima, ali je odgovorio i na nekoliko pitanja o domaćoj političkoj tematici.

Što se tiče prijedloga zakona o slovenskoj ekološkoj zoni i epikontinentalnom pojasu, Drnovšek je rekao da su takve zone formirale druge države uz Jadransko more, pa može i Slovenija, a iznio je i očekivanje da to neće oslabiti slovensku pregovaračku poziciju prema Hrvatskoj, nego je popraviti, odnosno ubrzati rješenje pomorskog razgraničenja.

"Zone će se preplitati, pa će morati doći do rješenja", rekao je Drnovšek, držeći da će to ubrzati dogovor Slovenije i Hrvatske.

Drnovšek nije želio arbitrirati u polemikama vladajuće koalicije o referendumu o javnoj televiziji, koji se održava kroz dva tjedna, rekavši da će on pokazati da su mediji i njihova sloboda važna stvar i da na njih politika ne treba utjecati. Odbio je i komentirati navodne kadrovske smjene u nekim ministarstvima i gospodarskim kompanijama, te odluku vlade da proda svoj udio u trgovačkom lancu "Mercator", što je opozicija, zbog pada cijena dionica Mercatora i navodne dvojbe oko cijene, ocijenila slabim potezom za državnu blagajnu i transparentnost u privatizaciji. Vlada je, naime, državni udio u Mercatoru prodala domaćim kompanijama po unaprijed fiksiranoj cijeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙